Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Heitinga naar land van zijn vader

KNVB Media
KNVB Media
29 mei 2013, 21:00

Foto: VI-Images.nl

Voor John Heitinga is de oefentrip die het Nederlands elftal gaat maken naar Indonesië en China heel bijzonder. De 85-voudig international speelt in Indonesië in het land van zijn vader en opa. Oranje speelt op 9 juni tegen dat land.

,,In Jakarta is mijn vader geboren in 1957. En mijn opa die nu 86 is, komt uit een andere Javaanse stad. In 1959 zijn ze naar Nederland gekomen.” Hij heeft door zijn familie altijd een bijzondere band gehad met het land. ,,Al ben ik er nog nooit geweest.” Bij zijn club Everton komen zo nu en dan interviewverzoeken binnen uit het reusachtige land. ,,Van magazines. Ik geef daar graag gehoor aan. Reken maar dat ze weten dat ik Indonesisch bloed heb.”

Tweets vertalen

Hij heeft er zijn Twitteraccount voor aangepast. ,,Met een app kun je je tweets vertalen. Ik heb dat in het Indonesisch gedaan. Dan zie je wat voor een groot land het is, want er komen veel reacties op. Je praat daar toch over honderden miljoenen inwoners.”

Voorlopig staan er voor Heitinga geen bijzondere activiteiten gepland in Indonesië. ,,Al heb ik begrepen dat we een clinic gaan doen daar. Het zijn misschien niet de meest aansprekende wedstrijden voor iedereen maar de clinics maken het interessant. Net als zo’n wedstrijd tegen Indonesië voor mij.”

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen