Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuw: het uittenue van Oranje!

KNVB Media
KNVB Media
23 februari 2012, 18:31

Foto:

Het nieuwe uitshirt van het Nederlands elftal is donderdag in Amsterdam gepresenteerd. Wanneer de mannen van bondscoach Bert van Marwijk niet in het vertrouwde oranje aantreden, zal een zwart shirt gedragen worden met een oranje baan over de rechterschouder.

In de kraag van het shirt staat de tekst ‘Nieuwe Meesters’. Dit eert en refereert aan de creativiteit en ambachten van de bekende Nederlandse kunstenaars uit de 17de eeuw, zoals Rembrandt en Vermeer. Daarnaast verwijst het naar het huidige Nederlandse team dat bestaat uit een groep getalenteerde en ambitieuze spelers met de potentie om geschiedenis te schrijven.

Zwart wordt gezien als een sterke kleur die autoriteit, overheersing en kracht symboliseert. Daarom past de kleur bij de ambities en uitstraling van het Nederlands elftal. Het shirt is uitgevoerd met een opvallende oranje baan die aan de rechterkant van de schouder naar de borst loopt. 

Het Nederlands elftal speelt voor het eerst in het nieuwe uittenue in de oefeninterland op woensdag 29 februari tegen Engeland in Londen. Het nieuwe Nederlands elftal tenue is vanaf 29 februari te koop in de winkel en via Nikestore.com.

Volg ons ook op Twitter!



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen