Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Eljero speelt al maanden niet'

KNVB Media
KNVB Media
4 november 2011, 13:14

Foto:

Van de spelers die niet in de Oranje-selectie voor de komende oefenduels zitten, is de naam van Eljero Elia het meest opvallend. De buitenspeler van Juventus, die er sinds zijn debuut altijd bijzat, is door Bert van Marwijk gepasseerd.

Van Marwijk heeft met afwezige spelers vanwege blessure te maken, zoals Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Hedwiges Maduro en Jeffrey Bruma. Maar de opvallendste afwezige in de selectie voor de duels met Zwitserland en Duitsland is Eljero Elia, de supersub van het openingsduel op het WK tegen Denemarken. Temeer daar de bondscoach twee andere buitenspelers juist wél bij de selectie haalde: Derk Boerrigter en Ryan Babel.

Vertrouwen

Sinds zijn overgang van HSV naar Juventus in de zomer komt hij niet tot nauwelijks aan spelen toe. Van Marwijk: ,,Eljero heeft al maanden niet gespeeld bij Juventus. Ik heb hem er nog lang bij gehouden, en hem vertrouwen gegeven. Maar ik vind nu dat het niet meer kan.”

Daarmee volgt Van Marwijk de lijn die hij voor het WK al inzette, dat een speler toch regelmatig aan spelen toe moet komen om bij Oranje in beeld te blijven. Een enkele keer wijkt hij daar vanaf, maar dat is meer uitzondering dan regel.

Recent schetste de bondscoach nogmaals dat hij vindt dat Oranje ‘geen duiventil’ moet worden. Bij Oranje kom je niet zomaar, maar je valt ook niet zomaar af, wil de bondscoach daar mee zeggen. Dat maakt de afwezigheid van Elia, en zijn keuze voor Boerrigter en Babel, die het beiden bij hun clubs goed doen, toch saillant.

Volg ons ook op Twitter!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen