Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Elia: 'Grote kans op winst EK'

KNVB Media
KNVB Media
7 oktober 2011, 7:44

Foto:

Eljero Elia (24) is een gevaarlijke invaller bij Oranje. Op het WK viel hij alleen tegen Brazilië niet in. Maar het tekent de sfeer bij het Oranje van Bert van Marwijk, dat het geloof van ‘supersub’ Elia in dit team zo groot is.

Denk je vaak aan een basisplek bij Oranje?
,,Ik moet eerst bewijzen dat ik een houvast voor de trainer ben. Me echt laten gelden, ook in Europa. Maar nu heb ik nog niet het recht om met de trainer te praten. Als je erin komt moet je gewoon laten zien wat je kan. En dan krijg je misschien de volgende keer een basisplek, zoals Ibi dat heeft gedaan.”

De concurrentie is groot.
,,Er kunnen er veel op links spelen. Dirk, Ibi, Arjen, Jeremain. Wie het beste in vorm is, krijgt de kans. Als je slecht speelt, word je eruit gehaald, dan staat de volgende te trappelen. Op het WK viel ik in alle duels in, behalve tegen Brazilië. Maar nu moet ik het bij mijn club Juventus laten zien.”

Hoe is je verstandhouding met de bondscoach?
,,De trainer heeft het vertrouwen in mij, anders roept hij me niet zo vaak op. Dat merk je ook aan de manier waarop hij met je omgaat, waarop hij met je praat. Alleen...ik moet het zelf laten zien.”

Kun je motivatie halen uit een verloren finale? 
,,We hebben als Nederlands elftal natuurlijk een topprestatie geleverd. We zijn tweede van de wereld geworden. Nu moeten we de knop weer omzetten en nu moet iedereen weer hongerig worden. Zodat we ons topniveau halen, dan kunnen we van iedereen winnen. Zeker met de ervaring die we mee hebben genomen van het WK.”

Zegt de bondscoach dat ook?
,,Ja. Hij heeft het over honger en altijd willen winnen. Dat herhaalt hij elke wedstrijd.”

Hoe graag wil dit team dat EK winnen?
,,Heel erg graag. Zeker als je al zo dichtbij bent geweest, en zo dicht tegen Spanje aan zit. En ik vind dat we niet eens zo slecht hebben gespeeld, we hebben lang stand gehouden. Verder hebben we ook goed gespeeld in Zuid-Afrika. Ik geloof dat we een grote kans hebben om het EK te winnen.”

Wat is jullie kracht?
,,We spelen veel op balbezit. De bal vijf minuten in ons bezit houden, en dan in één keer toeslaan, dat is onze kracht. De trainer zegt dat hij vaak van de coach van de tegenstander hoort dat ze zich machteloos voelen tegen ons. Ze weten van tevoren al dát ze gaan verliezen, ze weten alleen niet wannéér.”

Hoe kan het team sterk blijven?
,,We moeten keihard knokken als team, en de echte wil hebben om te winnen. En blijven zoals we nu zijn, met de groep. Een echt team. Als het zo blijft kunnen we hoge ogen gooien op het EK.”

Is de groep soms lastig voor nieuwkomers?
,,Nee, want vaste jongens als Mark van Bommel, Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder helpen ons juist heel goed. Ze steunen ons altijd. Elke nieuwe jongen heeft het snel naar z’n zin. Wisselspelers morren ook niet, gebeurde ook niet op het WK. Dat is het belangrijkste. Als alles intern blijft, en niet naar buiten komt, dan is het goed.”

Volg ons ook op Twitter!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen