Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Elia: 'Slachtoffer van machtsspel'

KNVB Media
KNVB Media
2 juni 2011, 14:51

Foto:

Voor Eljero Elia verliep het seizoen niet zoals gewenst. Onder trainer Armin Veh, die inmiddels aan de kant is gezet, raakte de Oranje-international zijn basisplaats kwijt. Over het hoe en waarom heeft hij nu zijn conclusies getrokken.

,,Ik wist echt niet wat ik meemaakte’’, vertelt Elia in Voetbal International. ,,Veh heeft me zwaar gekleineerd. Het ergste moment was toen hij zei dat ik niks bereikt had in mijn leven. Toen werd het persoonlijk. Ik kookte van binnen, maar gelukkig zat Romeo Castelen naast me. Hij fluisterde in mijn oor dat ik stil moest blijven. Dat heb ik gedaan. Later kreeg ik van ploeggenoten complimenten vanwege mijn zelfbeheersing’’, aldus de flankaanvaller die momenteel met Oranje in Brazilië verblijft.

Politiek machtsspel

De reden waarom Elia op het tweede plan terecht kwam, heeft hij nooit rechtstreeks te horen gekregen. ,,Ik heb één keer aan Veh gevraagd wat ik kon doen om weer voor vol te worden aangezien. ‘Dat weet ik niet’, zei hij toen. Later is me duidelijk geworden wat er nou precies aan de hand was. Tijdens zijn laatste maanden wist Veh al dat zijn langste tijd bij HSV erop zat. Als reactie heeft hij mij toen op de bank en de tribune gezet, zodat mijn waarde zou dalen. Het is een politiek machtsspel geweest.’’

Volg ons ook op Twitter!


 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen