Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Digitale meet & greet met de OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
21 september, 10:45

Merel van Dongen en Lineth Beerensteyn zijn druk bezig om alle vragen te beantwoorden. - Foto: KNVB Media

Negen Jonge leeuwen mochten vorige week vragen stellen aan Leeuwinnen Merel van Dongen en Lineth Beerensteyn tijdens een digitale meet & greet. Als grote fans hadden zij vragen voorbereid om Merel en Lineth beter te leren kennen.

De digitale meet & greet - onder leiding van persvoorlichter Bram Groot - begon met een korte introductie van de twee OranjeLeeuwinnen, die vandaag gaan spelen in en tegen IJsland. Hierna konden de Jonge Leeuwen direct hun vragen stellen aan Merel en Lineth.  

Vriendinnen

De eerste vraag werd gesteld door Evi. Zij was benieuwd of Merel en Lineth ook buiten het voetbal om vriendinnen zijn. Lineth: ‘’Afspreken is lastig omdat we allebei in een ander land voetballen. We kennen elkaar door het voetbal en zijn daardoor echt vriendinnen geworden. We kunnen het goed met elkaar vinden.’’

Gratis winkelen  

Marit (12 jaar) had een originele vraag voor de Leeuwinnen: ‘’Als jullie bij één winkel één minuut gratis zouden mogen winkelen welke zou dit dan zijn?’’ Lineth is een echte sneakerfan en zou gelukkig worden als ze exclusieve sneakers kon krijgen. Merel vond het moeilijk om te kiezen: de Ikea of Albert Heijn. Uiteindelijk koos Merel voor de Albert Heijn, omdat ze dan genoeg wc-papier heeft voor het jaar. Marit zou zelf gaan winkelen bij de Mediamarkt.

De Jong Leeuwen konden vragen stellen aan Lineth Beerensteyn en Merel van Dongen.

Nieuwe bondscoach

Anouk, een echte voetballiefhebber, was benieuwd of de voorbereiding onder de nieuwe bondscoach anders is dan bij Sarina Wiegman. Lineth gaf aan dat het toch wel anders was. Dit komt vooral omdat de nieuwe bondscoach Engels is. Dit is toch even wennen. Merel gaf ook aan dat ze nu langer bezig zijn met de team meetings. Eerst was dit ongeveer twintig minuten en nu zijn ze hier soms langer dan één uur mee bezig.  

Met plezier blijven trainen

Safia (10 jaar), zelf voetballer, wil graag net zo goed worden als Merel en Lineth en vroeg dan ook hoe ze dit voor elkaar kan krijgen. “Je moet heel hard trainen en ook veel trainen. Maar ook heel veel oefenen als je niet op het veld bent. Met je vriendjes op straat, of in de pauze op school. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt, zodat je niet met tegenzin naar de training gaat”, zo gaf Merel aan. Lineth vulde aan dat je vooral in jezelf moet blijven geloven. “Zelfs als anderen zeggen dat je niet goed genoeg bent moet je niet opgeven, maar erin geloven dat je het kan. Dan moet het wel goed komen.”

Gesigneerd shirt 

Nadat alle kinderen hun vraag hadden gesteld was er tot slot nog een leuke verrassing. Alle deelnemers kregen een gesigneerd shirt van Merel en Lineth thuisgestuurd! Een mooie afsluiting van een leuke digitale meet & greet.   

Wil jij de volgende keer ook kans maken om mee te doen met een Jonge Leeuwen activiteit? Klik dan hieronder en kom ook bij de Jonge Leeuwen.

De Jonge Leeuwen De Jonge Leeuwen De Jonge Leeuwen is de coolste fanclub van Nederland voor Oranjefans van 4 tot en met 14 jaar.

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen