Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Online kidspersconferentie met bondscoach Frank de Boer

KNVB Media
KNVB Media
29 januari, 15:45

De traditionele kidspersconferentie werd ditmaal vanwege de coronamaatregelen online gehouden. - Foto: KNVB Media

Twintig Jonge Leeuwen mochten woensdag vragen stellen aan bondscoach Frank de Boer tijdens de online kidspersconferentie. Als echte sportjournalisten hadden zij pittige vragen voorbereid om alles van de bondscoach te weten te komen.

De traditionele kidspersconferentie - in samenwerking met ING - vindt normaliter plaats op de KNVB Campus in Zeist, maar in verband met de geldende coronamaatregelen werd er een alternatief gezocht. En gevonden! Door middel van een online programma konden de Jonge Leeuwen de bondscoach toch via de digitale weg allerlei vragen stellen.

Quiz

De kidspersconferentie-avond startte met een quiz gehouden door bondscoach Frank de Boer en persvoorlichter Bas Ticheler, waarin de kennis van de jonge journalisten op de proef werd gesteld. Arne kwam als winnaar uit de bus. Hij kreeg een gesigneerde bal en Oranje-rugzak cadeau. 

Vragen

Na de quiz was het tijd voor het belangrijkste gedeelte van het programma. Het was aan Arne om de eerste vraag van de dag te stellen; "Wie vindt u in Nederland het grootste talent en waarom?" Frank: "Nou, gelukkig hebben we veel talenten en hebben daarom ook de keuze uit veel talenten. Qua leeftijd en volwassenheid is op dit moment Ryan Gravenbergh een van de grootste talenten. Hij is net 18 jaar en presteert al erg goed, niet alleen in de competitie maar ook in de Champions League. Maar natuurlijk hebben we nog heel veel andere grote talenten."

Oeganda

Jan en Levi, allebei groot fan van het Nederlands elftal, wonen in Oeganda en waren benieuwd of het Nederlands elftal een keer een oefenwedstrijd tegen Oeganda wil spelen. Dan kunnen ze komen kijken. "Dat lijk mij hartstikke leuk, dan kunnen we een keer op bezoek bij jullie. We zouden ons dan wel even moeten verdiepen in het team van Oeganda." Frank vroeg natuurlijk aan Jan en Levi of ze daar goede spelers hebben om rekening mee te houden.

Perschef Bas Ticheler en bondscoach Frank de Boer zitten klaar voor de kidspersconferentie.

Voetbal of tennis

Ruben was benieuwd wat de bondscoach gedaan zou hebben als hij voetballen niet leuk vond. "Nou, toen ik 12, 13 jaar was, voetbalde ik en zat ik ook op tennis. Misschien had ik dan wel tennis gekozen, in ieder geval iets met sport. Mijn broer Ronald en ik waren wel altijd erg sportief, dus ik had wel een beroep gekozen waar je actief moet zijn." Als Ruben niet op voetbal zat dan zou hij voor schaatsen kiezen.

Trainen

Ilza, ook fan van de OranjeLeeuwinnen, is benieuwd of de mannen en vrouwen wel eens samen trainen. "We trainen niet samen, omdat we op andere dagen spelen. Er is ook wel een verschil tussen de jongens en meisjes qua niveau, al doen de Nederlandse vrouwen het fantastisch. Ik zie dat jij er ook bijna klaar voor bent om mee te doen, dus hopelijk zie ik jou in Zeist als je in het Nederlands elftal mag spelen."

Digitale selfie

Nadat alle kinderen hun vraag hadden gesteld werd de leukste vraag van de kidspersconferentie door de bondscoach uitgekozen. Jan, met de vraag vanuit Oeganda, had volgens de bondscoach de leukste vraag en krijgt een gesigneerde bal en Oranje rugtas opgestuurd naar Oeganda. Als afsluiting werd er nog een digitale selfie gemaakt als herinnering.

Wil jij de volgende keer ook kans maken om mee te doen met een Jonge Leeuwen activiteit? Klik dan hieronder en kom ook bij de Jonge Leeuwen.

De Jonge Leeuwen De Jonge Leeuwen De Jonge Leeuwen is de coolste fanclub van Nederland voor Oranjefans van 4 tot en met 14 jaar.

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen