Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Razende Reporters vragen bondscoach Sarina Wiegman hemd van het lijf

KNVB Media
KNVB Media
5 november, 11:15

Anders dan anders, maar ook op afstand hadden de Jonge Leeuwen een aantal pittige vragen voor bondscoach Sarina Wiegman. - Foto: KNVB Media

Twintig Jonge Leeuwen mochten woensdag vragen stellen aan bondscoach Sarina Wiegman tijdens de online kidspersconferentie. Als echte sportjournalisten hadden zij pittige vragen voorbereid om alles van de bondscoach te weten te komen.

De persconferentie in samenwerking met ING zou oorspronkelijk plaats vinden op de KNVB Campus in Zeist, maar in verband met de geldende Coronamaatregelen is er een alternatief gezocht en gevonden! Door middel van een online programma konden de Jonge Leeuwen de bondscoach toch allerlei vragen stellen. 

Quiz

De middag startte met een quiz waarin de kennis van de jonge journalisten op de proef werd gesteld. Na twee rondes kwamen Huib en Sieb als de winnaars uit de bus. Zij krijgen een shirt met handtekeningen cadeau. 

— Twintig Jonge Leeuwen mochten vragen stellen aan Sarina Wiegman tijdens de kidspersconferentie.

Vragen

Na de quiz was het tijd voor het belangrijkste gedeelte van het programma. Het was aan Iefke om de eerste vraag van de dag te stellen; “ Wat maakt dat het spelen tijdens een EK bijvoorbeeld anders is dan de Olympische Spelen?” Sarina geeft aan; “Nou dit is wel vergelijkbaar, omdat het allebei een voorbereiding is op een groot toernooi, maar er zijn ook dingen anders. Zo gaan we naar de Spelen bijvoorbeeld met Team NL. Normaal als je een EK of WK hebt dan gaat het alleen om voetbal, maar nu maak je onderdeel uit van een groter team, met andere sporten en sporters. Daarnaast is het ook anders omdat we naar Japan gaan, waar de omstandigheden wel echt anders zijn dan in de Europese landen waar we de afgelopen jaren gespeeld hebben (Frankrijk en Nederland).”

Smoothie

Shivesh, een groot fan van Kika van Es, was benieuwd waar je Sarina ’s nachts wakker voor mag maken. Het lijkt Sarina een beter idee om haar rustig te laten slapen, want midden in de nacht was haar iets te vroeg. Waar je haar ’s ochtend voor wakker mag maken is een lekker kopje koffie en een smoothie. Dat snapte Shivesh wel.

— 'Jongens kunnen van meisjes leren dat ze na een klein tikkie niet zo hard moeten schreeuwen.'

Trainers van de toekomst 

Mikay was benieuwd welke speelster van Oranje wel een goede bondscoach zou kunnen worden in de toekomst. “Nou, er zijn heel veel speelsters in het team die nu bezig zijn met een trainersopleiding naast dat ze voetballen. Een aantal daarvan is nog heel jong, maar Vivianne Miedema en Stefanie van de Gragt zie ik later wel trainer worden. En ook Sherida Spitse doet een trainersopleiding en die is wat ouder dan de rest, dus wellicht is dat de eerste die deze kant op gaat. Ik hoop natuurlijk wel dat ze eerst nog een tijdje blijft voetballen.” 

Jongens vs. meisjes

Emma is benieuwd hoe de mannen van de vrouwen kunnen leren en andersom, zodat ze een nog beter team worden. “Ik denk dat je altijd heel veel van elkaar kan afkijken. Zowel binnen het voetbal als met andere sporten. Als het gaat over voetbal dan denk ik dat het vooral op de opleiding van meisjes, als dat net zo goed geregeld kan worden als bij de jongens bij Betaald Voetbal clubs dan zou dat heel mooi zijn. Wat de jongens van de meisjes kunnen leren is denk ik vooral dat spelers soms als ze een klein tikkie krijgen dat ze dan heel hard op de grond gaan liggen en schreeuwen, ik denk dat ze daar soms wel een voorbeeld kunnen nemen aan de meisjes.”

Digitale selfie

Nadat alle kinderen hun vraag hadden gesteld werd er nog een digitale selfie gemaakt als herinnering. Wil jij de volgende keer ook kans maken om mee te doen met een Jonge Leeuwen activiteit? Klik dan hieronder en kom ook bij de Jonge Leeuwen.

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen