Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jonge Leeuwen bevragen bondscoach: 'Waarom las u het briefje niet?'

KNVB Media
KNVB Media
8 februari 2019, 8:45
1:31

Ronald Koeman gaat na afloop met alle kinderen op de foto. - Foto: KNVB Media

Twintig Jonge Leeuwen mochten woensdag vragen stellen aan bondscoach Ronald Koeman tijdens de kidspersconferentie op de KNVB Campus in Zeist. Als echte sportjournalisten hadden zij pittige vragen voorbereid om alles van de bondscoach te weten te komen.

Bij binnenkomst in de perskamer ontvangt Ronald Koeman een uitgebreid applaus. “Dit krijgen we normaal nooit van journalisten”, merkt de bondscoach op. Het was aan Liam om de eerste vraag van de dag te stellen. “Wordt u ook ooit coach van FC Groningen? Ik kom uit Groningen.’’ Helaas moet de bondscoach vertellen dat die kans waarschijnlijk erg klein is. “Maar, in het voetbal weet je het nooit.” Met dat antwoord kan Liam wel genoegen nemen.

Postuur

Ramon is benieuwd welke speler van Oranje het meest op Koeman als speler lijkt. Na even nadenken weet de bondscoach het. “Dat moet iemand zijn die op dezelfde positie speelt. Ik denk aan Matthijs de Ligt. Hij is ook blond en heeft hetzelfde postuur. Hij kan iets beter verdedigen, maar ik was aanvallend weer iets beter.”

Ronald Koeman had het naar zijn zin tijdens de kidspersconferentie.

Jordi heeft de droom om ook ooit een bekende voetballer te worden en wil graag weten hoe het Koeman gelukt is. “Ik voetbalde veel op straat. Voordat school begon, tijdens school en na school. Ik wilde altijd al voetballer worden. Ik heb veel op straat en op veldjes gespeeld. Je moet op tijd naar bed en goed eten om een goede voetballer te kunnen worden.”

Het briefje

Al snel volgen de moeilijkere vragen: “Welke club vindt u het leukst? Ajax, Feyenoord of PSV?” en “Ben je een betere voetballer of een betere coach?”. De jonge sportjournalisten bewijzen daarmee goed op de hoogte te zijn van de wedstrijden van het Nederlands elftal. ‘Het briefje’ dat Koeman aan aanvoerder Virgil van Dijk gaf tijdens de wedstrijd Duitsland – Nederland gaf, komt ook ter sprake. David wil weten hoe het precies zit. “U gaf het briefje door aan de spelers, maar waarom heeft u hem zelf niet gelezen?’’

“Als het 2-1 zou worden, konden we een verdediger mee naar voren sturen. Mijn assistenten hadden het briefje al gemaakt. Er was niet veel tijd meer, dus ik gaf het meteen aan de spelers. Trainer zijn is helemaal niet zo moeilijk”, antwoordt Koeman met een knipoog.

De kinderen kregen uitgebreid de kans om vragen te stellen.

Foto

Na afloop van de kidspersconferentie is er alle tijd om even met de bondscoach op de foto te gaan. Ook de handtekeningenjagers konden hun hart ophalen. Alle van thuis meegenomen ballen, shirtjes en foto’s worden ondertekend. Na een rondleiding op de KNVB Campus kan iedere Jonge Leeuw met het nieuwste Oranjeshirt op zak en een ervaring rijker naar huis.

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen