Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ronald Koeman laat Jonge Leeuwen stralen tijdens clinic

KNVB Media
KNVB Media
16 november 2018, 15:45
6:36

Een Jonge Leeuw luistert aandachtig naar de aanwijzing van de bondscoach. - Foto: KNVB Media

Vorige week woensdag kregen een aantal Jonge Leeuwen de kans om hun voetbalskills te laten zien aan niemand minder dan Ronald Koeman. Deze Jonge Leeuwen gingen namelijk trainen als een echte international op de KNVB Campus in Zeist. 

Onder leiding van Ronald Koeman betraden de Jonge Leeuwen het veld. Ze konden niet wachten om hem te laten zien wat ze in huis hadden. De training begon met een voetbaltechnisch parcours onder toezicht van de bondscoach.

Alle kinderen werden verwelkomd door Dutchy en Kicky.

Hard schot

Hij stond tijdens zijn voetbalcarrière bekend om zijn snoeiharde schot. De oefeningen stonden dan ook in het teken van hard schieten en de juiste techniek hierbij. Waar normaal gesproken Memphis Depay en Virgil van Dijk aanwijzingen krijgen van de bondscoach kregen nu de Jonge Leeuwen allerlei nuttige tips.

Jonge Leeuwen-Vlog: Jemairo (10) loopt mee bij de training van het Nederlands elftal.

Tijdens de pauze konden de Jonge Leeuwen de bondscoach het hemd van het lijf vragen en een handtekening of selfie scoren. Vragen zoals ‘Had je geheimen met Johan Cruijff in de tijd dat jullie samen in een team speelden?’, Welk voetbalshirt vind je het mooist?’ en ‘Wanneer ben je begonnen met voetballen?’ werden door Ronald Koeman beantwoord.

Ronald Koeman gaf vele nuttige tips.

Glimlach

Na de pauze mochten de Jonge Leeuwen nog een leuk funparcours doen, waarbij ze punten probeerden te scoren bij het gatendoek, de cross-bar challenge en een partijtje in een groot opblaasveld.

De dag werd afgesloten met een echte interland waarbij de Jonge Leeuwen het Wilhelmus uit volle borst meezongen. Na nog een penalty te hebben geschoten op Dutchy of Kicky, gingen de Jonge Leeuwen met een mooie medaille en een hele grote glimlach naar huis. Net als de bondscoach.

Iedereen ging met een grote glimlach naar huis.

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen