Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De droom van Dutchy (3)

KNVB Media
KNVB Media
31 oktober 2016, 15:45

Dutchy warmt de eerste Oranjefans in het stadion alvast op. - Foto: KNVB Media

Hoi Jonge Leeuwen,

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je wakker wordt en het liefst weer in slaap valt omdat je zo’n gave droom hebt gehad? Dat is dus precies wat ik had toen ik vanochtend wakker werd. Mijn droom was zo gaaf dat ik hem moet delen met jullie. Sterker nog het zou zomaar kunnen gebeuren dat mijn droom uitkomt. Ik zal het jullie snel vertellen. En ik hoop natuurlijk dat mijn droom gaat uitkomen.

De droom begon toen ik heel veel mensen in Oranjeshirts om me heen zag lopen. Ik wist niet waar ik was. Ik keek goed om me heen en ineens had ik het door. Ik liep in een stadion. Ik liep door een lange gang en uiteindelijk liep ik een trap op. Ik stond ineens op het veld in een vol stadion. Toen zag ik het, het stadion was de Amsterdam ArenA.

Er was een wedstrijd en niet zomaar één wedstrijd het was de derby Nederland - België. We begonnen goed aan de wedstrijd, want met een heel mooi solo passeerde Arjen Robben vijf Belgen en schoot de bal prachtig in de kruising: 1-0 voor Nederland! De wedstrijd was erg spanend, want ook de Belgen waren heel erg goed, na een paar mooie passes schoten de Belgen heel hard op doel. Maar met een mooie redding tikte de keeper de bal uit het doel.

Maar wie was toch die keeper? Ik kon het eerst niet goed zien, maar toen zag ik het. Ik stond in het doel. Ik had de bal gestopt waardoor België niet scoorde. In de rust van de wedstrijd kreeg ik een high five van alle spelers voor mijn mooie redding.

De tweede helft begon, de wedstrijd bleef nog steeds enorm spannend. Met een verre uitgooi kreeg ik de bal bij Kevin Strootman, die maakte een mooie actie en ging langs zijn tegenstander. Hij zag Wesley Sneijder aan de zijkant staan en speelde de bal door. Sneijder maakte een actie en schoot de bal op doel. Via de onderkant van de lat ging de bal hard het doel in: 2-0 voor Nederland. Alle spelers gingen uit hun dak en doken boven op Wesley Sneijder.

Even later floot de scheidsrechter af. We hadden gewonnen, we hadden met 2-0 gewonnen van België. Alle spelers staken hun handen in de lucht en waren heel hard aan het juichen. Toen tilden ze mij uit het niets op en droegen mij op hun schouders rond door het stadion. Ik had meegeholpen aan de overwinning van het Nederlands elftal.

Helaas werd ik toen wakker. Het was een coole droom. En hopelijk gaan we de Belgen ook echt verslaan.

Hopelijk zien we elkaar tijdens de wedstrijd in het stadion?!

Bal en Brul

DUTCHY

Mascotte van het Nederlands elftal

Wedstrijdkaartje

Heb je nog geen kaarten voor de wedstrijd? Koop dan snel je kaarten en juich samen met mij Oranje naar de overwinning. Ga snel naar de KNVB ticketshop door hier te klikken. En koop snel je kaartje voor deze gave wedstrijd.

Jonge Leeuwen

Ben je nog geen lid van de Jonge Leeuwen en wil je toch gebruik maken van de vele gave voordelen? Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Wil jij ook ieder jaar een gratis wedstrijdkaartje voor Oranje ontvangen? Klik dan snel hier en wordt lid van de Jonge Leeuwen.


KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen