Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoe leeft Dutchy naar de wedstrijd toe (2)

KNVB Media
KNVB Media
29 oktober 2016, 10:15

Altijd leuk; op de foto met Dutchy. - Foto: KNVB Media

Hoi Jonge Leeuwen, Kijken jullie ook zo erg uit naar de wedstrijd Nederland – België? Ik wel, het is namelijk al twaalf jaar geleden dat we het thuis hebben opgenomen tegen onze zuiderburen. En volgens mij is dit weer een mooi moment om de Belgen te verslaan. De wedstrijd is al over anderhalve week. Stiekem ben ik al een beetje zenuwachtig voor de wedstrijd, jij ook?

Op de wedstrijddag zelf zet ik als eerst mijn cd met Oranjeliedjes op. Ik zing dan altijd heel erg hard mee. Ondertussen trek ik mijn Oranjetenue aan en ga ik beelden bekijken van eerdere wedstrijden. Dan raak ik altijd helemaal in de sfeer voor de wedstrijd. Daarna is het ook echt tijd om naar het stadion te gaan. Meestal ben ik vroeg bij het stadion zodat ik eerst naar het OnsOranje Park kan gaan. Hier zijn allerlei leuke activiteiten te doen voor Jonge Leeuwen. Natuurlijk moedig ik jullie aan, deel ik high fives uit en ga ik met iedereen op de foto.

Het gaafste vind ik wel dat ik iedere keer spelers zie die misschien wel het Nederlands elftal kunnen halen. Na het OnsOranje Park kan ik niet wachten tot de wedstrijd begint. Omdat het vaak toch nog even duurt voor de wedstrijd begint ga ik snel naar het stadion. In het stadion zoek ik altijd het familievak op en ga ik samen met alle Jonge Leeuwen oefenen met juichen. Want bij ieder doelpunt van Oranje gaan we natuurlijk helemaal uit ons dak.

Nadat we geoefend hebben is het dan echt tijd dat de wedstrijd begint. Ik ga dan snel naar mijn plaats om net als jullie naar de wedstrijd te kijken. In de rust mag ik vaak met jullie aan de slag, meestal gaan we penalty’s schieten met Jonge Leeuwen. Deze keer gaat er iets anders gebeuren in de rust, iets wat wel heel gaaf is. Dus ik zou zeggen: ‘’let goed op tijdens de rust’’. Natuurlijk zorgen we er samen voor dat we ook in de tweede helft Oranje weer goed gaan aanmoedigen, want dan moet de wedstrijd gewonnen worden.

Na de wedstrijd ben ik vaak heel erg moe en ga ik lekker naar huis. Dan doe ik mijn Oranjetenue weer uit en mijn Oranjepyjama aan en droom ik fijn over de leuke momenten die ik met jullie heb gehad.

Hopelijk zien we elkaar tijdens de wedstrijd in het stadion?!

Bal en Brul,

DUTCHY
Mascotte van het Nederlands elftal

Wedstrijdkaartje

Heb je nog geen kaarten voor de wedstrijd? Koop dan snel je kaarten en juich samen met mij Oranje naar de overwinning. Ga snel naar de KNVB ticketshop door hier te klikken. En koop snel je kaartje voor deze gave wedstrijd.

Jonge Leeuwen

Ben je nog geen lid van de Jonge Leeuwen en wil je toch gebruik maken van de vele gave voordelen? Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Wil jij ook ieder jaar een gratis wedstrijdkaartje voor Oranje ontvangen? Klik dan snel hier en wordt lid van de Jonge Leeuwen.

Maak kennis met Dutchy

Dutchy is de mascotte en allergrootste fan van het Nederlands elftal. Hij woont in Zeist en is bij elke thuiswedstrijd van het Nederlands elftal in het stadion te vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen