Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De geweldige dag van Twan

KNVB Media
KNVB Media
13 oktober 2016, 11:15

Twan ontmoette onder anderen Kevin Strootman. - Foto: KNVB Media

Twan is een jongen van acht jaar oud. Hij is al een behoorlijke tijd ziek. Twan moet best vaak naar het ziekenhuis en kan niet alles doen wat andere kinderen van zijn leeftijd doen. De hoogste tijd voor hem om eens iets echt leuks te doen. Omdat Twan een hele speciale wens had, zocht de Make a Wish Foundation contact met de KNVB. Twan’s grote droom was namelijk de spelers van het Nederlands elftal te ontmoeten.

En wanneer kan dat nou beter dan tijdens de training van Oranje? Twan, zijn zus Gwen en zijn ouders werden thuis opgehaald in een limousine met chauffeur die hen naar Katwijk bracht. Want daar moest het Nederlands elftal trainen. Toen de spelers eenmaal op het veld stonden, mocht Twan de lege spelersbus bekijken en kon hij zitten op de plek waar normaal de Oranjespelers zitten. Terwijl hij in de bus zat vroeg Twan zich vooral af welke speler zijn telefoon was vergeten. Twan leek zijn plekje gevonden te hebben in de spelersbus en zou zo met Oranje mee kunnen reizen.

Het veld op

Na een aantal foto’s gemaakt te hebben bij de bus, was het tijd voor Twan om bij de spelers op het veld te gaan kijken. Normaal mogen niemand anders dan de spelers en trainers langs het veld staan. Maar speciaal voor Twan werd er een uitzondering gemaakt. Hij mocht aan de rand van het veld de training bekijken. Zo kon hij de Oranjespelers van heel dichtbij aan het werk zien. Waarschijnlijk hield Twan ook Danny Blind goed in de gaten, want Twan lijkt een echte trainer te zijn. Hij had voor iedere positie in het elftal al helemaal bedacht wie waar zou moeten spelen en zou zo de nieuwe assistent van Danny Blind kunnen worden.

Toen de training bijna af was gelopen, kreeg Twan een Nederlands elftalshirt. Met het shirt en een stift in de hand stond Twan na de training alle spelers op te wachten om een handtekening te vragen. De internationals namen de tijd om een handtekening te zetten en zo kwam Twan ineens oog in oog te staan met de Oranjespelers. Nadat alle spelers en Danny Blind een handtekening op het shirt hadden gezet, mocht Twan nog even mee de spelersbus in voordat deze weer ging rijden.

Dutchy

Na het maken van een aantal foto’s met de spelers was het tijd voor de bus om te vertrekken. Maar voor Twan betekende dat nog niet het einde van de dag. Hij mocht een lekker broodje gaan eten in de kantine. Vlak voordat Twan de kantine inliep was daar ineens Dutchy. Speciaal voor Twan was de mascotte van Oranje naar Katwijk gekomen. Hij had zelfs nog een verrassing bij zich. Twan kreeg een oorkonde en een lidmaatschap voor de Jonge Leeuwen cadeau van Dutchy. Want iemand met zoveel verstand van voetbal als Twan hoort natuurlijk bij dé leukste fanclub.

Na het broodje was het tijd voor Twan, Gwen en zijn ouders om naar huis te gaan. De chauffeur stond weer klaar, want net als op de heenweg werden ze met de limousine terug naar huis gebracht. Voordat Twan richting huis ging, vertelde hij nog dat hij erg genoten had van de dag. Vooral de handtekeningen die hij van alle spelers had gekregen hadden indruk gemaakt. En op de vraag wie nou zijn favoriete spelers was, zei hij: ‘Ik heb geen favoriete speler, alle spelers zijn goed’. En daar heeft Twan natuurlijk helemaal gelijk in. Terwijl hij richting de grote limousine liep vertelde hij ook nog, dat hij het wel heel gaaf vond om in zo’n grote auto te mogen rijden met een chauffeur die hem naar huis bracht.

Wens uitgekomen

Toen de limousine weer richting huis ging, zat de dag van Twan erop. Zijn wens was uitgekomen. Hij had een gave dag gehad. De lange rit naar huis in de limousine was een fraaie afsluiter van zijn mooie dag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen