Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Quentin (9) beleeft geslaagde Kidsdag

KNVB Media
KNVB Media
9 juni 2015, 15:18
2:21

Foto: KNVB

Vijftig leden van de OnsOranje kidsclub mochten woensdag 3 juni meedoen aan de jaarlijkse Kidsdag. Ze kregen een clinic van ex-international John van den Brom en hadden een speciale meet and greet met de spelers van het Nederlands Elftal.

Indrukwekkende dag

Quentin van Beekveld (9) was een van de gelukkige deelnemers. ,,Het leek me heel leuk om de spelers te ontmoeten", vertelt hij. Moeder Patricia stuurde de formulieren op en Quentin mocht meedoen aan de Kidsdag. ,Ik ben heel blij dat ik ben uitgekozen."

Het werd een indrukwekkende dag die begon met een clinic van John van den Brom. ,,Dat waren allemaal leuke spelletjes", vertelt de jeugdinternational van Vitesse. ,,Je kon bijvoorbeeld testen hoe hard je kan schieten. Ik schoot 78 kilometer per uur. Maar het partijtje was het leukst."

Dribbelen als Memphis

Na de clinic was het tijd om te eten. ,,We kregen macaroni. Dat was wel nodig. Ik had best honger gekregen", blikt Quentin terug. Een echte sportmaaltijd dus. Na het eten gingen de kids met de bus naar de training van Oranje. ,,Toen ik daar aankwam dacht ik: 'Wauw dit is echt vet!'"

De groep arriveerde aan het einde van de training en keek naar de afsluitende partijvorm. Heel leerzaam vond Quentin: ,,Ze zijn écht goed. Ze kunnen bijvoorbeeld heel goed overspelen." Over zijn grote voorbeeld hoeft de hij niet lang na te denken. ,,Ik kan heel goed dribbelen, net als Memphis Depay. Ik wil net zo goed worden als hem."

Meet and Greet

Na de training was het tijd voor het absolute hoogtepunt van de dag: de ontmoeting met de spelers. ,,Ik heb best lang met Daryl Janmaat staan praten", vertelt Quentin. ,,Een vriendje van me is fan van hem, dus heeft Janmaat een videoboodschap voor hem ingesproken."

Quentin verzamelde alle handtekeningen en ging ook met spelers op de foto ,,Ja, met Van Persie, Cillessen, De Vrij en de bondscoach natuurlijk." Na de uitgebreide meet and greet met de selectie kregen de fans nog een goodiebag met een diploma, bal, poster en handtekeningenkaart. Uiteindelijk ging iedereen voldaan én gemotiveerd naar huis. Quentin: ,,Ik wil later ook in het Nederlands elftal voetballen. Maar dan moet ik nog wel hard werken."


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen