Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Manhoef en Flamingo nieuw in voorlopige selectie Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
3 maart 2023, 13:30

Jong Oranje neemt het in maart op tegen Noorwegen en Tsjechië. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje gaat in maart verder met de oefencampagne richting het EK 2023. In de voorlopige selectie van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi zitten twee debutanten. Voor Vitesse-spelers Million Manhoef en Ryan Flamingo is het voor het eerst dat ze in de voorlopige selectie zitten.

Jong Oranje speelt in maart twee oefenwedstrijden. Op zaterdag 25 maart speelt Oranje tegen Noorwegen en op maandag 27 maart is Tsjechië de tegenstander. De twee wedstrijden worden gespeeld in het Spaanse San Pedro del Pinatar, waar het team op trainingskamp gaat.

De voorlopige selectie

NaamClub
Jay GorterAberdeen FC
Devyne RenschAjax
Myron BoaduAS Monaco
Sven MijnansAZ
Mitchel BakkerBayer 04 Leverkusen
Joshua ZirkzeeBologna FC
Jan Paul van HeckeBrighton & Hove Albion
Ian MaatsenBurnley FC
Bjorn MeijerClub Brugge
Wouter BurgerFC Basel
Sepp van den BergSchalke 04
Mees HilgersFC Twente
Fabian de KeijzerFC Utrecht
Ludovit ReisHamburger SV
Crysencio SummervilleLeeds United
Elayis TavsanN.E.C.
Jasper SchendelaarPEC Zwolle
Jurgen EkkelenkampRoyal Antwerp FC
Daniël van KaamSC Cambuur
Milan van Ewijksc Heerenveen
Sydney van Hooijdonksc Heerenveen
Denso KasiusSK Rapid Wien
Thijs DallingaToulouse FC
Micky van de VenVfL Wolfsburg
Million ManhoefVitesse
Ryan FlamingoVitesse

De definitieve selectie van 23 spelers wordt op vrijdag 17 maart bekendgemaakt.

‘De basis leggen voor een succesvol EK 2023’

Tijdens het trainingskamp willen we de basis leggen voor een succesvol EK 2023’’, aldus Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi in februari na de bekendmaking van het trainingskamp. ’’We hebben met Noorwegen en Tsjechië twee goede tegenstanders gevonden, die ook allebei op het EK 2023 staan. De wedstrijden hebben we kort op elkaar gepland zodat we veel tijd hebben om met de groep te trainen. Het Spaanse San Pedro del Pinatar is bekend terrein voor ons, ook in maart 2019 hebben we hier, in voorbereiding op de EK-kwalificatiecyclus van 2019/’21, een trainingskamp belegd.’’

Jong Oranje – Jong Noorwegen: Duel tussen winnaars van EK-kwalificatiegroep

De wedstrijd tegen Noorwegen staat als eerste van 2023 op het programma voor Jong Oranje in maart. Op zaterdag 25 maart speelt Nederland om 18.00 uur in de Pinatar ArenA in het Spaanse San Pedro del Pinatar. Net als Nederland is Noorwegen geplaatst voor het EK 2023. Noorwegen werd eerste in hun EK-kwalificatiegroep voor Kroatië.

Tijdens de laatste ontmoeting tussen Nederland en Noorwegen, op 8 september 2020 in Almere, won Oranje met 2 – 0 van de Noren. De Nederlandse doelpunten werden gemaakt door Noa Lang en Myron Boadu. Deze wedstrijd werd gespeeld voor kwalificatie voor het EK 2021. Jong Oranje en Noorwegen kwamen in totaal elf keer tegen elkaar uit, zeven keer was Nederland de sterkste, drie keer Noorwegen en één wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Jong Oranje – Jong Tsjechië: ‘Long time, no see’

De tweede wedstrijd tijdens het trainingskamp in Spanje wordt gespeeld tegen Tsjechië. Deze wedstrijd staat voor maandag 27 maart om 14.00 uur op het programma en wordt eveneens gespeeld Pinatar ArenA. Ook Tsjechië bereidt zich voor op het EK 2023. De Tsjechen plaatsten zich via de play-offs nadat ze, achter Engeland, tweede waren geëindigd in hun EK-kwalificatiegroep. In de play-offs was Tsjechië over twee duels te sterk voor IJsland.

De laatste keer dat Jong Oranje tegen Tsjechië speelde is bijna tien jaar geleden op 14 augustus 2013. De oefenwedstrijd in Praag werd met 1-0 gewonnen door de Tsjechen. In totaal stonden de twee landen tien keer tegenover elkaar. Twee keer won Nederland, vier keer was Tsjechië de sterkste en vier wedstrijden eindigden gelijk.

Programma

DatumWedstrijdLocatie
za. 25 maart (18.00 uur)Nederland - NoorwegenPinatar Arena in San Pedro del Pinatar
ma. 27 maart (14.00 uur)Nederland - TsjechiëPinatar Arena in San Pedro del Pinatar

Jong Oranje richting EK 2023

In juni 2022 plaatste Jong Oranje zich voor de tweede keer op rij voor het EK. Vervolgens werd er in de voorbereiding op het EK in september al geoefend tegen België (1-2 winst) en Roemenië (0-0). Op het EK treft Jong Oranje Portugal, België en Georgië. De groepswedstrijden in poule A worden gespeeld in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Nederland begint het EK op woensdag 21 juni tegen België. Vervolgens speelt het team van Erwin van de Looi op zaterdag 24 juni tegen Portugal en de groepsfase wordt afgesloten tegen gastland Georgië op dinsdag 27 juni. De aftraptijd van alle drie de wedstrijden is 18.00 uur Nederlandse tijd.

EK 2023 in Georgië en Roemenië

Het toernooi wordt van 21 juni tot 8 juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden al automatisch gekwalificeerd waren. Net als Nederland zijn titelverdediger Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Portugal en Spanje door winst in hun kwalificatiegroep geplaatst voor het EK. Zwitserland werd als beste nummer twee, gemeten over alle negen kwalificatiegroepen, toegevoegd aan het deelnemersveld van het EK. Israël, Kroatië, Tsjechië en Oekraïne waren de vier winnaars van de play-offs en brachten het totale deelnemersveld zo op zestien deelnemers. De groepsfase van het EK wordt gespeeld van 21 juni tot en met 28 juni. De kwartfinales zijn op 1 en 2 juli en de halve finales op 5 juli. De finale van het EK 2023 is op 8 juli in de Batumi Arena in Georgië.  

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen