Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Simons, Hilgers en Meijer in voorlopige selectie Jong Oranje voor start oefencampagne EK 2023

KNVB Media
KNVB Media
2 september 2022, 12:30

Foto:

Jong Oranje begint eind september aan de oefencampagne richting het EK 2023. In de voorlopige selectie van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi voor de oefenwedstrijden tegen België (vrijdag 23 september) en Roemenië (dinsdag 27 september) vinden we drie debutanten. Xavi Simons (PSV), Mees Hilgers (FC Twente) en Bjorn Meijer (Club Brugge) zaten nog niet eerder bij de voorlopige selectie. Jong Oranje plaatste zich tijdens de interlandperiode van juni 2022 voor de tweede keer op rij voor het eindtoernooi.

De voorlopige selectie

 

NaamClub
Jay GorterAjax
Mitchel BakkerBayer 04 Leverkussen
Denso KasiusBologna FC
Joshua ZirkzeeBologna FC
Jan Paul van HeckeBrighton & Hove Albion
Ian MaatsenBurnley FC
Bjorn MeijerClub Brugge
Wouter BurgerFC Basel
Mees HilgersFC Twente
Sepp van den BergFC Schalke 04
Fabian de KeijzerFC Utrecht
Daishawn RedanFC Utrecht
Lutsharel GeertruidaFeyenoord
Quinten TimberFeyenoord
Ludovit ReisHamburger SV
Crysencio SummervilleLeeds United FC
Elayis TavsanN.E.C.
Sven BotmanNewcastle United FC
Ki-Jana HoeverPSV
Xavi SimonsPSV
Jurgen EkkelenkampRoyal Antwerp FC
Bart VerbruggenRSC Anderlecht
Daniël van KaamSC Cambuur
Milan van Ewijksc Heerenveen
Sydney van Hooijdonksc Heerenveen
Sven MijnansSparta Rotterdam
Thijs DallingaToulouse FC
Micky van de VenVfL Wolfsburg
Kjell ScherpenVitesse

De definitieve selectie van 23 spelers wordt op vrijdag 16 september bekendgemaakt.

Derby der Lage Landen

België is de eerste oefentegenstander van Jong Oranje in september. Op vrijdag 23 september om 18.30 uur speelt Nederland in Het King Power At Den Dreef Stadion in Leuven tegen hun leeftijdsgenoten uit België. Net als Jong Oranje werden de Belgen eerste in hun EK-kwalificatiegroep en zijn ze dus geplaatst voor het EK 2023.

Tijdens de laatste ontmoeting tussen beide landen was België met 1 – 4 te sterk op De Vijververg in Doetinchem. Het enige Nederlandse doelpunt werd destijds gemaakt door Arnaut Danjuma Groeneveld. In totaal kwamen de twee landen in deze leeftijdscategorie dertien keer tegen elkaar uit, vijf keer was Nederland de sterkste, drie keer de Belgen en vijf wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Herhaling van openingswedstrijd EK 2021

De tweede wedstrijd tijdens de interlandperiode wordt gespeeld in en tegen Roemenië. Roemenië is als organiserend land automatisch geplaatst voor het EK en hoefde dus geen EK-kwalificatiewedstrijden te spelen. De laatste keer dat Jong Oranje Roemenië trof was tijdens de eerste wedstrijd op het EK 2021. In de Bozsik Arena in Budapest eindigde het duel in 1-1. De doelpuntenmaker voor Jong Oranje was Perr Schuurs.

Nederland en Roemenië stonden in totaal vijf keer tegenover elkaar. Drie keer won Nederland, één keer was Roemenië de sterkste en één wedstrijd eindigde gelijk. De wedstrijd tegen Roemenië wordt op dinsdag 27 september om 17.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld in het CFR Cluj Stadium.

Wedstrijdprogramma

  • Vrijdag 23 september, 18.30 uur; België – Nederland, Het King Power At Den Dreef Stadion in Leuven
  • Dinsdag 27 september, 17.00 uur (Nederlandse tijd); Roemenië – Nederland, CFR Cluj Stadium in Cluj

Eindstand EK-kwalificatie Eindstand EK-kwalificatie Klik hier voor de eindstand in de groep.

EK 2023 in Georgië en Roemenië

Georgië en Roemenië organiseren samen het EK 2023. Het toernooi wordt van 21 juni tot 8 juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden al automatisch gekwalificeerd waren. Verder zijn titelverdediger Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Portugal, Spanje en Nederland door winst in hun kwalificatiegroep geplaatst voor het EK.  

Ook Zwitserland is als beste nummer twee, gemeten over alle negen kwalificatiegroepen, toegevoegd aan het deelnemersveld van het EK en hier komen de vier winnaars van de play-offs nog bij. Deze play-offs worden over twee wedstrijden gespeeld in september 2022. De loting voor het EK 2023 is op dinsdag 18 oktober om 18.00 uur in Boekarest. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen