Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje speelt EK-kwalificatiekraker tegen Zwitserland in Deventer

KNVB Media
KNVB Media
26 januari 2022, 15:00

Jong Oranje speelt dinsdag 29 maart in Deventer tegen Zwitserland. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje speelt de eerste thuiswedstrijd van 2022 in Deventer. Op dinsdag 29 maart om 18.45 uur staat in De Adelaarshorst in Deventer de EK-kwalificatiekraker tussen de nummers 1 en 2 in de poule op het programma. Jong Oranje neemt het op tegen Zwitserland. In de uitwedstrijd speelde de ploeg van Erwin van de Looi nog met 2-2 gelijk tegen de Zwitsers.

Op vrijdag 25 maart opent Jong Oranje de interlandperiode met een uitwedstrijd tegen Bulgarije. Moldavië, Gibraltar en Wales zijn de andere tegenstanders waar Jong Oranje het in de EK-kwalificatie tegen moet opnemen voor een plek op het EK 2023 in Georgië en Roemenië.

Laatste keer in Deventer

Het is voor de negende keer dat Jong Oranje in Deventer speelt. Van de voorgaande wedstrijden werden er zes wedstrijden gewonnen en twee verloren. De laatste keer dat Jong Oranje in Deventer speelde was op 7 september 2021 tegen Moldavië. Deze wedstrijd eindigde in 3 - 0. De doelpuntenmakers namens Nederland waren destijds Joshua Zirkzee, Jurgen Ekkelenkamp en Brian Brobbey.

Jong Oranje door het land heen

Waar de overige thuiswedstrijden van Jong Oranje worden gespeeld wordt op een later moment bekend. Wel is duidelijk dat dit, net als aan het einde van de vorige EK-kwalificatiereeks, op verschillende locaties in Nederland zal gaan plaatsvinden. Jong Oranje zal dus weer voor fans door heel Nederland van dichtbij te zien zijn de aankomende jaren.

Stand in Poule E

PositieWeds.PuntenDoelsaldo
1. Zwitserland616+13
2. Jong Oranje513+17
3. Moldavië78-6
4. Wales67+4
5. Bulgarije67+0
6. Gibraltar60-28

Programma EK-kwalificatie

DatumWedstrijdLocatie
vr. 25 maart 2022Bulgarije - Jong Oranjentb
di. 29 maart 2022 (18.45 uur)Jong Oranje - ZwitserlandDe Adelaarshorst, Deventer
vr. 3 juni 2022Moldavië - Jong Oranjentb
di. 7 juni 2022Jong Oranje - Gibraltarntb
za. 11 juni 2022Wales - Jong Oranjentb

EK 2023 in Georgië en Roemenië

Georgië en Roemenië organiseren samen het EK 2023. Het toernooi wordt in juni en juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2023. De overige beste nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Dit tweeluik wordt gespeeld in september 2022.

Oranje Nieuwsbrief Oranje Nieuwsbrief Wil je meer informatie over de kaartverkoop van deze wedstrijd ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Oranje nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen