Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van de Ven voor Kasanwirjo en Verbruggen voor Gorter bij Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
8 november 2021, 16:00

Bart Verbruggen vervangt Jay Gorter in de selectie van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen) en Jay Gorter (Ajax) melden zich dinsdag niet bij Jong Oranje vanwege blessures. Het tweetal wordt vervangen door Micky van de Ven (VFL Wolfsburg) en Bart Verbruggen (RSC Anderlecht).

Voor Van de Ven is het voor het eerst dat hij bij de definitieve selectie van Jong Oranje zit. Verbruggen zat er al eerder bij, maar maakte nog geen speelminuten. Kasanwirjo speelde wel al één keer voor Jong Oranje. Dit was de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Moldavië op 7 september 2021. Gorter kwam nog niet eerder in actie voor het team van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi.

Jong Oranje speelt op vrijdag 12 november in Almere tegen Jong Bulgarije en neemt het op maandag 15 november op tegen Jong Gibraltar. De wedstrijd in Almere tegen Jong Bulgarije is in het Yanmar Stadion en begint om 18.45 uur. De uitwedstrijd tegen Jong Gibraltar begint om 14.00 uur en is in het Victoria Stadium in Gibraltar.

EK 2023 in Georgië en Roemenië

Georgië en Roemenië organiseren samen het EK 2023. Het toernooi wordt in juni en juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf.

De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2023. De overige beste nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Dit tweeluik wordt gespeeld in september 2022.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen