Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Erwin van de Looi: 'In de rust de puntjes op de i gezet'

KNVB Media
KNVB Media
dinsdag, 22:45

Erwin van de Looi won dinsdag met zijn ploeg met maar liefst 5-0 van Wales. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi was na de 5-0 winst op Wales tevreden over het resultaat en deels over de uitvoering. De KNVB-coach had vooral gezien dat Jong Oranje als team stappen heeft gemaakt.

"De eerste helft was redelijk en stonden we er dankzij twee goals direct goed voor", blikte Van de Looi terug voor de camera van ESPN. "Het was echter niet sprankelend genoeg. We waren te voorzichtig, ook in het druk zetten op de tegenstander."

Meer energie

De opleving na rust had meer vanuit de ploeg zelf moeten komen

In de tweede helft leefde Jong Oranje op. "We hebben de puntjes op de i gezet in de rust en meer energie in ons spel gelegd. Daarvoor werden we direct beloond met drie goals."

De KNVB-coach vindt dat Mitchel Bakker daarbij een sleutelrol vervulde. "Hij speelde heel goed vanavond. Hij stond heel hoog en was bijna bij elke goal betrokken. Daarmee was hij goud waard voor de ploeg."

"De opleving na rust had wel meer vanuit de ploeg zelf moeten komen. De groep moet beseffen dat je pas iets bereikt wanneer iedereen goed zijn positie inneemt, blijft lopen en een hoog baltempo hanteert. Wanneer je alles maar een beetje half doet, strand je in enkel het rondspelen van de bal."

Leuk proces

Van de Looi kijkt tevreden terug op de week. "We zijn gegroeid als team. We zijn natuurlijk pas voor de tweede keer bij elkaar. Maar je ziet nu een hiërarchie ontstaan en de jongens weten beter hoe te spelen. Dat is een leuk proces. Ik vind wel dat we kritisch moeten blijven op het voetballende gedeelte. We hebben het vanavond goed gedaan, maar we gaan betere tegenstanders treffen dan Wales."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen