Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Erwin van de Looi: 'Soms goed, soms onstuimig'

KNVB Media
KNVB Media
8 oktober, 21:00

Van de Looi zag zijn ploeg met succes vechten om terug te komen in de wedstrijd. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi is blij dat Jong Oranje vrijdag na een 2-0 achterstand tegen Zwitserland terugkwam tot 2-2. Toch had de KNVB-coach ook veel verbeterpunten gezien.

“Uiteindelijk moet je blij zijn met een punt”, concludeerde Van de Looi voor de camera van ESPN. “We hebben gevochten om terug te komen en dat is gelukt. Daarna was er nog tijd om de wedstrijd te winnen. Maar hadden we ook nog kunnen verliezen, want we hebben ook een paar kansen tegen gekregen.”

Zelf te veel betrokken

Soms moet je ook een keer een linie overslaan en het probleem bij de tegenstander neerleggen

In de eerste helft zat het de ploeg niet mee. “We begonnen goed en dan is het zuur dat de 0-1 onterecht wordt afgekeurd. Daarna valt Brian Brobbey uit en krijgen we een doelpunt tegen, omdat de wissel met Myron Boadu te lang duurt. Ook bij de tweede treffer waren wij zelf te veel betrokken. Dan is het moeilijker te accepteren dat je een tegentreffer krijgt dan dat ze scoren uit goed uitgespeelde aanvallen. Natuurlijk, we zijn hier ook om te leren. Maar dan is het wel pijnlijk dat het direct wordt afgestraft.”

Van de Looi vindt dat Jong Oranje te vaak de voetballende oplossing zocht. “Dat is vaak goed, maar soms moet je ook een keer een linie overslaan en het probleem bij de tegenstander neerleggen."

Ook aanvallend zag Van de Looi naast goede dingen een aantal verbeterpunten. “We waren in de laatste fase niet doortastend genoeg. Zo kwam Jeremie Frimpong vaak goed door, maar gaf hij te laat de voorzet. Daarmee verklein je de opties.”

Geweldige ontwikkeling

De KNVB-coach is blij dat uitgerekend Joshua Zirkzee twee keer scoorde. “Hij maakt een geweldige ontwikkeling door. Vorig jaar zat hij niet in een lekkere fase. Nu is het een hele andere jongen in de groep. Hij heeft een grote lach op zijn gezicht, toont leiderschap en initiatief en laat zien dat hij geweldig kan voetballen.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen