Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje naar Nijmegen en Almere

KNVB Media
KNVB Media
19 augustus, 12:00

Anderlecht-speler Joshua Zirkzee maakt deel uit van de nieuwe lichting Jong Oranje-spelers. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje speelt in oktober en november achtereenvolgens in Nijmegen en Almere. De tweede thuiswedstrijd van EK-kwalificatiecyclus 2021/’23 tegen Jong Wales wordt gespeeld in het Goffertstadion in Nijmegen. De aftrap is dinsdag 12 oktober om 20.00 uur. Op vrijdag 12 november is het Yanmar stadion in Almere het decor voor de wedstrijd tegen Jong Bulgarije. De aanvangstijd van dit EK-kwalificatieduel staat om 18.45 uur gepland.

Laatste keer in Nijmegen

Het is voor de zevende keer dat Jong Oranje in Nijmegen speelt. Van de voorgaande wedstrijden werden er drie wedstrijden gewonnen en drie verloren. De laatste keer dat Jong Oranje in Nijmegen speelde was op 11 oktober tegen Slowakije. Deze wedstrijd eindigde in 1 – 3 nederlaag. De doelpuntenmaker namens Nederland was destijds Vincent Janssen.

Laatste keer in Almere

Jong Oranje speelde twee keer eerder in Almere. Beide wedstrijden waren tijdens de voorgaande EK-kwalificatiecyclus en werden ook allebei gewonnen. De laatste wedstrijd in Almere was op 15 november 2020 tegen Wit-Rusland. De uitslag van deze wedstrijd was 5 – 0 met Sierhuis (3x) en Boadu (2x) als doelpuntenmakers.

Jong Oranje door het land heen

Waar de overige thuiswedstrijden van Jong Oranje worden gespeeld wordt op een later moment bekend. Wel is duidelijk dat dit, net als aan het einde van de vorige EK-kwalificatiereeks, op verschillende locaties in Nederland zal gaan plaatsvinden. Jong Oranje zal dus weer voor fans door heel Nederland van dichtbij te zien zijn de aankomende jaren.

— Brian Brobbey in actie tegen Hongarije op het laatste EK.

Jong Oranje – Jong Moldavië in Deventer

Op dinsdag 7 september om 18.45 uur start Jong Oranje de EK-kwalificatiecyclus in de Adelaarshorst in Deventer tegen Jong Moldavië. Zwitserland en Gibraltar zijn de andere tegenstanders waar Jong Oranje in de kwalificatie tegen gaat strijden voor een plek op het EK 2023 in Georgië en Roemenië.

Start kaartverkoop

De vrije verkoop voor de wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Moldavië in Deventer is inmiddels gestart. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 7,50 en groepen vanaf 10 personen krijgen 15 % korting.

Koop hier jouw tickets Koop hier jouw tickets De vrije kaartverkoop is inmiddels gestart.

Er kunnen zo’n 5.000 toeschouwers terecht in Deventer. Dat is 2/3e van de stadioncapaciteit. De wedstrijd kan - onder voorbehoud van blijvende toestemming van de overheid voor het spelen met publiek - worden gespeeld. Voorwaarde is dat bezoekers bij de ingang van het stadion een coronatoegangsbewijs (negatieve coronatest of volledig vaccinatiebewijs) moeten tonen om de wedstrijd te kunnen bezoeken. Ben jij erbij als Jong Oranje start met de nieuwe EK-kwalificatiecyclus?

Laatste keer in Deventer

Het is voor de achtste keer dat Jong Oranje in Deventer speelt. Van de voorgaande wedstrijden werden er vijf wedstrijden gewonnen en twee verloren. De laatste keer dat Jong Oranje in Deventer speelde was op 4 september 2015 tegen Jong Cyprus. Deze wedstrijd eindigde in 4 - 0. De doelpuntenmakers namens Nederland waren destijds Hans Hateboer, Riechedly Bazoer en Vincent Janssen (2x).

Oranje ClubCard Oranje ClubCard De Oranje ClubCard is er voor alle fans en biedt vele voordelen.

FAQ Jong Oranje - Jong Moldavië FAQ Jong Oranje - Jong Moldavië Ga naar de veelgestelde vragen over Jong Oranje - Jong Moldavië.

Wedstrijdprogramma in 2021

DatumWedstrijd
Dinsdag 7 september 2021Jong Oranje - Moldavië
Vrijdag 8 oktober 2021Zwitserland – Jong Oranje
Dinsdag 12 oktober 2021Jong Oranje - Wales
Vrijdag 12 november 2021

Jong Oranje - Bulgarije

Maandag 15 november 2021Gibraltar – Jong Oranje

EK 2023 in Georgië en Roemenië

Georgië en Roemenië organiseren samen het EK 2023. Het toernooi wordt in juni en juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2023. De overige beste nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Dit tweeluik wordt gespeeld in september 2022.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen