Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje trapt nieuwe EK-kwalificatiecyclus af in Deventer

KNVB Media
KNVB Media
6 juli, 12:00

Jong Oranje-international Myron Boadu is ook voor de nieuwe cyclus speelgerechtigd. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje begint de EK-kwalificatiecyclus 2021/’23 in Deventer. Jong Moldavië is op dinsdag 7 september om 18.45 uur in de Adelaarshorst de eerste tegenstander van de ploeg van Erwin van de Looi. Zwitserland, Bulgarije, Wales en Gibraltar zijn de andere tegenstanders waar Jong Oranje in de kwalificatie tegen gaat strijden voor een plek op het EK 2023 in Georgië en Roemenië.

Laatste keer in Deventer

Het is voor de achtste keer dat Jong Oranje in Deventer speelt. Van de voorgaande wedstrijden werden er vijf wedstrijden gewonnen en twee verloren. De laatste keer dat Jong Oranje in Deventer speelde was op 4 september 2015 tegen Jong Cyprus. Deze wedstrijd eindigde in 4 - 0. De doelpuntenmakers namens Nederland waren destijds Hans Hateboer, Riechedly Bazoer en Vincent Janssen (2x).

Jong Oranje opent de EK-kwalificatie in De Adelaarshorst in Deventer.

Jong Oranje door het land heen

Waar de overige thuiswedstrijden van Jong Oranje worden gespeeld wordt op een later moment bekend. Wel is duidelijk dat dit, net als aan het einde van de vorige EK-kwalificatiereeks, op verschillende locaties in Nederland zal gaan plaatsvinden. Jong Oranje zal dus weer voor fans door heel Nederland van dichtbij te zien zijn de aankomende jaren.

Wedstrijdprogramma in 2021

DatumWedstrijd
Dinsdag 7 september 2021Jong Oranje - Moldavië
Vrijdag 8 oktober 2021Zwitserland - Jong Oranje
Dinsdag 12 oktober 2021Jong Oranje - Wales
Vrijdag 12 november 2021Jong Oranje - Bulgarije
Maandag 15 november 2021Gibraltar - Jong Oranje

EK 2023 in Georgië en Roemenië

Georgië en Roemenië organiseren samen het EK 2023. Het toernooi wordt in juni en juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2023. De overige beste nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Dit tweeluik wordt gespeeld in september 2022.

Groep E Groep E Loting Jong Oranje voor kwalificatie EK 2023.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen