Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Erwin van de Looi: 'Niet ons beste niveau gehaald'

KNVB Media
KNVB Media
3 juni, 23:30

Erwin van de Looi verloor donderdag met Jong Oranje van Duitsland. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje verloor donderdag met 2-1 van Duitsland tijdens de halve finale van het EK. De ploeg liep al snel tegen een 2-0 achterstand aan en kwam daardoor maar moeizaam in zijn spel. Na afloop was iedereen het er dan ook over eens dat de beginfase Nederland de das om heeft gedaan.

“We zijn slecht begonnen. We werden afgetroefd op intensiteit, lopen en duelkracht. Door de snelle wedstrijd hebben we lang tegen een 2-0 achterstand moeten vechten. Het is jammer dat we er nooit echt lekker in zijn gekomen”, blikte KNVB-coach Erwin van de Looi terug voor de camera’s van de NOS.

“Je kunt altijd verliezen van een tegenstander die beter is. Maar het is vooral pijnlijk dat we niet ons beste niveau hebben gehaald”, vervolgt Van de Looi. “Nu overheerst dan ook de teleurstelling. Maar ik denk dat later het besef komt dat we de afgelopen twee jaar ook veel mooie dingen hebben laten zien. We hebben negentien wedstrijd gespeeld en slechts twee keer verloren, beide keren tegen een EK-finalist. Bovendien hebben we de halve finale van het EK gehaald, terwijl we er acht jaar geleden voor het laatst bij waren."

Gefaald

Dani de Wit wil nog niet terugkijken op het hele proces. “Dat is nu nog te vroeg. We kwamen voor de EK-winst en dat is niet gelukt. We hebben gefaald.”

Dani de Wit: 'We kwamen voor de EK-winst en dat is niet gelukt. We hebben gefaald.'

Ook de aanvoerder zag het in de eerste twintig minuten misgaan. “We begonnen veel te slap. Als je tegen zo’n goede ploeg 2-0 achter staat, is het gewoon heel moeilijk voetballen. We hebben er uiteindelijk alles aan gedaan, maar kwamen vandaag gewoon tekort.”

Heel zuur

Ook Sven Botman was na afloop zeer teleurgesteld. “Na de winst op Frankrijk hadden we het gevoel dat er iets heel moois mogelijk was. Het is dan ook heel zuur dat je op zo’n manier verliest.”

In het centrum van de verdediging had hij het moeilijk, vooral in de beginfase. “Hun buitenspelers kwamen steeds naar binnen waardoor wij in het centrum een mannetje tekort kwamen. Als je na acht minuten al 2-0 achter staat, wordt het natuurlijk heel lastig. Daarna is het ook niet meer gelukt om te creëren wat we wilden creëren."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen