Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'We wisten dat we ze in de omschakeling pijn konden doen'

KNVB Media
KNVB Media
31 mei, 20:30

Erwin van de Looi plaatste zich met Jong Oranje voor de halve finale op het EK. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi plaatste zich maandag met Jong Oranje voor de halve finale van het EK door titelfavoriet Frankrijk dankzij een late treffer te verslaan (2-1). De KNVB-coach prees na afloop de kracht van het collectief.

“Ik heb genoten van mijn ploeg”, sprak Van de Looi na afloop voor de camera van de NOS. “Niet alles ging goed en we zijn op sommige momenten door het oog van de naald gekropen. Maar we hebben onverzettelijkheid getoond, laten zien dat we elkaar overal op het veld helpen en goed gevoetbald op de momenten dat het nodig was.”

'Typisch Justin'

De KNVB-coach kende de kracht van de Fransen, maar sloot een stunt vooraf niet uit. “We wisten dat we ze in de omschakeling pijn konden doen. In de slotfase kwam dat perfect uit. Frankrijk ging meer risico nemen en wisselde ook om te winnen. Terwijl wij weten dat we snelheid hebben en Myron Boadu op elk moment een doelpunt kan maken. Het was cruciaal dat Justin Bijlow niet voor de verlenging koos, maar juist de ruimte zag. Een typische actie voor hem. Hij bewees hiermee dat hij niet alleen goed kan keepen, maar ook oog heeft voor de rest van het spel.”

Ondanks de euforie waakt Van de Looi voor een feeststemming. “Dit is een heel mooi resultaat, maar het toernooi is nog niet geslaagd. We hebben van tevoren uitgesproken dat we het EK willen winnen en dat is niet veranderd.”

Hoofdprijs

Wanneer we met deze intensiteit blijven spelen, kunnen we iedereen verslaan

Doelman Justin Bijlow is het daarmee eens. “We zijn hier niet alleen om mee te doen, maar komen voor de hoofdprijs. Dit is natuurlijk een geweldig succes, maar het is slechts de kwartfinale. De volgende wedstrijd moeten we weer brengen wat we vandaag hebben laten zien.”

Over zijn snelle omschakeling, waarmee hij aan de basis stond van de winnende treffer, wijst Bijlow naar zijn ploeggenoot Calvin Stengs. “Hij had me daarvoor op mijn klote gegeven, omdat ik de bal juist lang vasthield. Ik besloot daarom nu wel snel verder te spelen. Dat pakte fantastisch uit.”

Myron Boadu maakte beide treffers tegen Frankrijk.

Boadu zorgde uiteindelijk voor de winnende treffer. “Dit zijn de mooiste goals om te maken. Ik raakte de bal eigenlijk helemaal niet zo lekker, met mijn hak volgens mij. Maar dat was wel precies de reden dat de bal over de keeper heen ging. We hebben vandaag laten zien dat we met keihard werken een goed resultaat kunnen neerzetten. Wanneer we met deze intensiteit blijven spelen, kunnen we iedereen verslaan."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen