Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Definitieve EK-selectie Jong Oranje voor knockout-fase; debuut Rensch

KNVB Media
KNVB Media
21 mei, 11:30
3:09

AZ-spelers Myron Boadu en Dany de Wit zijn geselecteerd voor Jong Oranje dat de knockout-fase van het EK 2021 speelt. - Foto: KNVB Media

De definitieve EK-selectie van Jong Oranje voor de knock-outfase van het EK 2021 in Hongarije en Slovenië is bekend. Devyne Rensch van Ajax is de enige debutant in de definitieve selectie van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi. Calvin Stengs (AZ) en Azor Matusiwa (FC Groningen) maakten tijdens de groepsfase van het EK in maart nog geen deel uit van de EK-selectie.

Jong Oranje speelt op maandag 31 mei de kwartfinale van het EK tegen Jong Frankrijk. De wedstrijd begint om 18.00 uur en wordt gespeeld in de Bozsik Aréna in Budapest.

Definitieve selectie Jong Oranje

NaamClub
Brian BrobbeyAjax
Devyne RenschAjax
Kjell ScherpenAjax
Jurgen EkkelenkampAjax
Perr SchuursAjax
Calvin StengsAZ
Dani de WitAZ
Myron BoaduAZ
Noa LangClub Brugge
Azor MatusiwaFC Groningen
Maarten PaesFC Utrecht
Ferdi KadiogluFenerbahce
Justin BijlowFeyenoord
Tyrell MalaciaFeyenoord
Deyovaisio ZeefuikHertha BSC
Javairo DilrosunHertha BSC
Sven BotmanLOSC Lille
Mitchel BakkerParis Saint-Germain
Jordan TezePSV
Justin KluivertRB Leipzig
Abdou HarrouiSparta Rotterdam
Danilho DoekhiVitesse
Ludovit ReisVfL Osnabrück

Grootmacht Frankrijk

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi over het EK en de EK-selectie: “Er wacht ons op maandag 31 mei een echte uitdaging. Met Frankrijk treffen we in de kwartfinale van het EK een absolute Europese grootmacht. Ondanks dat er nu een aantal sterkhouders bij het Nederlands elftal zit, denk ik nog steeds dat onze selectie sterk genoeg is om mee te blijven strijden om de prijzen. Wel zullen we dan dus eerst langs Frankrijk moeten en hier ligt voorlopig ook onze focus."

Erwin van de Looi over de EK-selectie van Jong Oranje en de knockout-fase.

"Het is helaas zo dat de spelers die nu in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal zitten, en die nog de leeftijd hebben om voor Jong Oranje uit te komen, er niet bij zullen zijn op ons EK. Dit is omdat het Nederlands elftal de definitieve selectie pas bekendmaakt nadat wij onze lijst moeten indienen bij de UEFA. Dit is jammer voor ons, maar het is niet anders. Het Nederlands elftal is leidend ten opzichte van Jong Oranje en zoals altijd is ook dit in goed overleg gegaan met de technische staf van Oranje."

"Aanstaande maandag beginnen we met de voorbereiding op het EK en we hopen de goede weg die we, na de twee gelijke spelen tegen Roemenië en Duitsland, in de derde wedstrijd tegen Hongarije (6-1) zijn ingeslagen, tegen Frankrijk voort te zetten. Dan kan het een mooi begin van een Nederlandse sportzomer worden.”

Kwartfinale

Jong Oranje plaatste zich in maart in een EK-groep met Roemenië, Duitsland en Hongarije als groepshoofd voor de kwartfinale van het EK. Als Jong Oranje de kwartfinale van Frankrijk weet te winnen, dan speelt het team van Erwin van de Looi tegen de winnaar van het duel tussen Denemarken en Duitsland. Deze wedstrijd wordt op donderdag 3 juni om 21.00 uur gespeeld in Aréna Sóstó in Székesfehérvár. Als Nederland de finale van het EK onder 21 weet te behalen, dan speelt het de finale op zondag 6 juni om 21.00 uur in de Stadion Stožice in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De mogelijke tegenstander in de finale is Spanje, Kroatië, Portugal of Italië.

Mogelijk EK-wedstrijdprogramma Jong Oranje

DatumAftrapWedstrijdLocatie
Maandag 31 mei18.00 uurJong Oranje - Jong Frankrijk Bozsik Aréna, Budapest
Donderdag 3 juni21.00 uurJong Oranje - Jong Denemarken/DuitslandAréna Sóstó, Székesfehérvár
Zondag 6 juni21.00 uurJong Oranje - Jong Spanje/Kroatië/Portugal/ItaliëStadion Stožice, Ljubljana

EK 2021 eindronde EK 2021 eindronde Overzicht van de EK-eindronde van Jong Oranje,

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen