Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi verlengt met twee jaar

KNVB Media
KNVB Media
12 mei, 14:00

Erwin van de Looi is ook de komende twee jaar coach van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi heeft zijn contract bij de KNVB met twee jaar verlengd. Het contract van de coach van Jong Oranje loopt nu in elk geval tot en met de EK-kwalificatiecycyclus voor het EK 2023 en wordt automatisch verlengd als het EK in Roemenië en Georgië gehaald wordt. Het contract van assistent-trainer Marcel Groninger is met dezelfde periode verlengd.

Erwin van de Looi is sinds 1 juli 2018 in dienst van de KNVB. Sinds hij als hoofdtrainer voor de groep staat won Jong Oranje 15 keer, speelde ze 4 keer gelijk en werd er 3 keer verloren. Na de overwinning op Wit-Rusland op 15 november 2020 verbrak Van de Looi met Jong Oranje het record van meeste overwinningen op een rij. Dit record staat nu op twaalf. Mede dankzij deze zegereeks plaatste Jong Oranje zich voor het eerst sinds 2013 weer voor een EK. In maart plaatste Jong Oranje zich voor de kwartfinale van deze eindronde en hierin speelt het team op maandag 31 mei tegen Jong Frankrijk.

‘Prachtige uitdaging’

Het is voor iedereen prettig dat er nu al duidelijkheid is over de volgende periode van Jong Oranje

"Het trainen en coachen van Jong Oranje is mij de afgelopen de afgelopen twee jaar erg goed bevallen", aldus Jong Oranje-coach Erwin van de Looi. "Werken met de grootste talenten van Nederland is een prachtige uitdaging. Het is mooi en uitdagend om aan de ene kant zo goed mogelijk te presteren met het team in de EK-kwalificatie en op een EK en aan de andere kant om spelers voor te bereiden op het Nederlands Elftal. De samenwerking met mijn staf, het Nederlands Elftal en met de KNVB is uitstekend en daarom heb ik besloten om nog een EK-kwalificatiecyclus met EK door te gaan met Jong Oranje. Uiteraard ligt mijn focus op dit moment nog volledig op het EK 2021, maar het is voor iedereen prettig dat er nu al duidelijkheid is over de volgende periode van Jong Oranje. Ik kijk hier in ieder geval alweer erg naar uit."

‘Presteren en opleiden gaan hand in hand’

"We zijn erg blij dat we hebben kunnen verlengen met Erwin en Marcel en dat we dus nog een EK-kwalificatiecyclus en EK met elkaar doorkunnen", aldus directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma. "Als KNVB zijn we erg tevreden over de recente prestaties van het team. Zo plaatste Jong Oranje zich, onder leiding van Van de Looi, voor het eerst sinds 2013 weer voor een EK en staat het team nu in de kwartfinale. Naast de goede prestaties van Jong Oranje zijn er ook al een groot aantal spelers doorgeschoven naar het Nederlands Elftal. Het presteren met Jong Oranje en het opleiden van Oranjespelers gaat hand in hand en samen met Erwin en zijn staf willen we dit de komende cyclus graag zo voortzetten."

EK-programma 

DatumWedstrijdLocatie
Ma. 31 mei (18.00 uur)Kwartfinale: Jong Oranje - Jong FrankrijkBozsik Aréna, Budapest
Do. 3 juni (21.00 uur)Halve finaleAréna Sóstó in Székesfehérvár
Zo. 6 juni (21.00 uur)FinaleStadion Stožice in Ljubljana


EK-kwalificatie 2021/'23

Jong Oranje speelt in de kwalificatiecampagne voor het EK 2023 tegen Zwitserland, Bulgarije, Wales, Moldavië en Gibraltar. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2023. De overige beste nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Dit tweeluik wordt gespeeld in september 2022. Het EK wordt in juni en juli 2023 gehouden in Georgië en Roemenië. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen