Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Erwin van de Looi: 'Een echte teamprestatie'

KNVB Media
KNVB Media
30 maart, 20:30

Erwin van de Looi plaatste zich met Jong Oranje voor de kwartfinale op het EK. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi is trots op Jong Oranje dat de ploeg zich, ondanks de gelijke spelen in de eerste twee duels, alsnog overtuigend heeft geplaatst voor de kwartfinale op het EK. De KNVB-coach noemt de 6-1 overwinning op Hongarije een prestatie van het hele team.

"De eerste twee wedstrijden waren onder ons niveau. Al blijf ik erbij dat dit tegen Duitsland ook kwam door de kracht van de tegenstander. Vandaag hebben we ons uitstekend hersteld. Individueel hebben we veel kwaliteit laten zien, maar de overwinning was vooral een teamprestatie", zei Van de Looi voor de camera van de NOS.

Gakpo was met twee treffers en een assist de uitblinker bij Jong Oranje. Ook Van de Looi heeft van hem genoten. "Hij maakt een geweldige ontwikkeling door. We waren dan ook heel blij dat hij net op tijd weer fit was om te spelen. Gelukkig heeft Roger Schmidt van PSV ons geen beperking opgelegd om hem in te zetten na zijn blessure. De eerste wedstrijd zijn we nog voorzichtig met hem geweest, waarna hij tegen Duitsland en Hongarije vanaf het begin kon spelen. Vooral vandaag heeft hij zijn waarde bewezen."

Geen rekening

Wij hebben ons volledig gefocust op de overwinning

De KNVB-coach zei zich vooraf niet druk te hebben gemaakt om de afloop van Duitsland – Roemenië. Bij een gelijkspel van 2-2 of meer zou Jong Oranje sowieso uitgeschakeld zijn geweest. "Ik hield daar geen rekening mee. Het is heel lastig om op 2-2 te spelen. Misschien dat als de wedstrijd zo loopt, dat dat beide ploegen tevreden zijn met de stand. Maar je kunt het niet van tevoren afspreken. Wij hebben ons daarom volledig gefocust op de overwinning. Dat moest normaal gesproken genoeg zijn."

Na de groepsfase overheerst bij Van de Looi het goede gevoel. "Natuurlijk kunnen we niet over alles deze week tevreden zijn. Ook vandaag zag ik verbeterpunten. Zo hebben we verdedigend te veel weggeven. Dat kan vanaf de kwartfinale fataal zijn. Maar laten we nu vooral genieten van het moment en tevreden zijn dat we doorgaan."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen