Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Erwin van de Looi: 'Het was heel erg close'

KNVB Media
KNVB Media
27 maart, 23:30

Erwin van de Looi vindt het teleurstellend dat zijn ploeg tegen de late gelijkmaker van Duitsland aanliep. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi baalt dat het Jong Oranje zaterdag niet is gelukt om de 1-0 voorsprong over de streep te trekken op het EK tegen Duitsland. Hoewel de uitslag van 1-1 hetzelfde is als tegen Roemenië kijkt hij er nu wel met een ander gevoel tegenaan.

"Het is teleurstellend wanneer je zo lang op voorsprong staat en weinig weggeeft, dat je niet wint. Maar Duitsland is natuurlijk wel een tegenstander van een hoog niveau", blikte Van de Looi terug voor de camera’s van de NOS. "We hebben niet veel kansen gecreëerd, maar dat kwam omdat Duitsland vrij compact speelde en ons het voetballen onmogelijk maakte. Ze speelden met vijf verdedigers. Dat hebben ze de gehele kwalificatiereeks niet gedaan."

Gevochten

We hebben tot het laatste moment gevochten voor de overwinning

Desondanks zag Van de Looi dat Jong Oranje iets gevaarlijker was dan de tegenstander. “Het was heel erg close. Toch denk ik dat wij iets meer kansen hebben gehad. Ik kan het team niets kwalijk nemen. We hebben tot het laatste moment gevochten voor de overwinning."

De KNVB-coach vindt ook het uitvallen van Noa Lang erg vervelend. "Hij heeft een dikke knie en loopt met een brace. Het is even afwachten wat dit voor hem betekent. Maar als je in tranen van het veld gaat, is dat meestal geen goed teken."

Ontknoping

Dinsdag wacht de ontknoping van de groepsfase tegen Hongarije. "We gaan alles op alles zetten om op zijn minst met twee treffers verschil te winnen. Normaal gesproken zijn we dan door naar de kwartfinale."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen