Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje speelt ook gelijk tegen Duitsland

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
27 maart 2021, 23:00

Cody Gakpo duelleert met Salih Özcan. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje heeft ook het tweede duel op het EK gelijkgespeeld. Zaterdag speelde de ploeg van Erwin van de Looi 1-1 tegen Duitsland. Lang leek de ploeg te profiteren van een treffer van Justin Kluivert na een kapitale fout van de Duitse doelman. Vijf minuten voor tijd viel alsnog de gelijkmaker.

Jong Oranje kende met het gelijkspel (1-1) woensdag tegen Roemenië een valse start. Omdat de Roemenen vervolgens met 2-1 wonnen van gastland Hongarije, kwam er nog meer druk te staan op de confrontatie met Duitsland. Een nederlaag in Szekesfehervar kon wel eens fataal zijn, terwijl bij winst de poorten naar de kwartfinale wagenwijd open zouden staan.

In vergelijking tot woensdag voerde Van de Looi drie wijzigingen door. Sven Botman, Abdou Harroui en Cody Gakpo stonden in de basis ten koste van Deyovaisio Zeefuik, Ludovit Reis en Myron Boadu. Na een kwartier aftasten kreeg Jong Oranje een teleurstelling te verwerken. Noa Lang kwam ongelukkig in botsing met Teun Koopmeiners en raakte daarbij geblesseerd aan zijn knie. Even later moest de aanvaller van Club Brugge geëmotioneerd het veld verlaten. Ferdi Kadioglu nam zijn plaats in.

Noa Lang baalt. Na een botsing met Teun Koopmeiners moet hij geblesseerd het veld verlaten.

Het duurde een half uur voor het eerste wapenfeit voor één van de doelen. Amos Pieper kopte de hoekschop van Arne Maier over het doel van Kjell Scherpen. Even later was Dani de Wit dichter bij de openingstreffer. Na een goede actie van Gakpo en een dito voorzet kopte de gelegenheidsspits de bal tegen de paal. Ook Kluivert was kansrijk. Hij raakte de bal na een snelle uitbraak echter niet lekker genoeg. Helaas voor Nederland pakte Koopmeiners zijn tweede gele kaart van het toernooi, waardoor de ploeg het in de beslissende groepswedstrijd tegen Hongarije zonder zijn aanvoerder moet stellen.

Gruwelijke fout

Direct na rust hielp Duitsland Jong Oranje in het zadel. Doelman Finn Dahmen ging op gruwelijke wijze in de fout door geen controle te krijgen op een ingooi. Kluivert kon daardoor voor een leeg doel gemakkelijk intikken: 1-0. Een ongekende meevaller voor Nederland, op een lekker moment.

Feest bij Jong Oranje na de openingstreffer.

De treffer kwam de wedstrijd, die daarvoor op slot leek te zitten, ten goede. Duitsland moest nu komen, terwijl er voor Jong Oranje meer ruimte op het veld ontstond. Het leverde aan beide kanten mogelijkheden op. Salih Özcan schoot namens Duitsland over, terwijl Lukas Nmecha het zijnet raakte. De inzet van Kluivert belandde recht in de handen van Dahmen.

Jong Oranje leek de overwinning over de streep te gaan trekken tot vijf minuten voor tijd Jonathan Burkardt doorbrak aan de rechterkant. Hij leverde de bal panklaar af bij Nmecha die van dichtbij raak schoot. Beide ploegen leken vervolgens te kunnen leven met een punt waardoor in de slotminuten kansen uitbleven.

Beslissing tegen Hongarije

Door het gelijkspel heeft Nederland in de laatste groepswedstrijd een ruime overwinning nodig op het al uitgeschakelde Hongarije om zeker te zijn van een plek in de kwartfinale. De aftrap is dinsdag om 18.00 uur. Tegelijkertijd treffen Duitsland en Roemenië elkaar. De kwartfinales vinden plaats vanaf 31 mei in Hongarije en Slovenië.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van dit duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen