Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Erwin van de Looi: 'Een teleurstellend resultaat'

KNVB Media
KNVB Media
24 maart, 23:30

Erwin van de Looi kwam woensdag met Jong Oranje niet verder dan 1-1 tegen Roemenië. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi spreekt van een valse start nadat Jong Oranje woensdag niet wist te winnen van Roemenië (1-1) op het EK. De KNVB-coach vond zijn ploeg te slordig, maar maakte ook een compliment aan de tegenstander.

“Erg knap hoe zij ons hebben bestreden. Roemenië speelde compact en kwam er op de goede momenten uit”, zei Van de Looi voor de camera’s van de NOS. “Wij waren vaak slordig en konden de gaten in hun verdediging niet vinden.”

Uit de formatie lopen

Door dit gelijkspel kunnen we ons nu minder permitteren

In de slotfase kwam Nederland een aantal keer goed weg tijdens een uitbraak van Roemenië. “In de loop van de tweede helft werd ons spel rommeliger en ging we uiteindelijk zelfs uit de formatie lopen. Ons balverlies leidde hun kansen in. Gelukkig heeft Kjell Scherpen ons er doorheen gesleept. Hij heeft goed gekeept. Ik vind niet dat we uiteindelijk nog blij moeten zijn met een punt. Wanneer je alleen naar de slotfase kijkt misschien wel, maar niet op basis van de hele wedstrijd.”

Van de Looi beseft dat er door het puntverlies meer druk op de wedstrijd zaterdag tegen Duitsland komt te staan. “Dit is een teleurstellend resultaat, maar ik weet waar het aan lag en heb in mijn hoofd hoe het moet. Ik besef wel dat we ons door dit gelijkspel nu minder kunnen permitteren."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen