Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Marcel Groninger: 'Jongens hadden langer door willen spelen'

KNVB Media
KNVB Media
13 oktober 2020, 20:30

Marcel Groninger plaatste zich dinsdagavond met Jong Oranje voor het EK. - Foto: KNVB Media

Marcel Groninger had dinsdagavond genoten op de bank van Jong Oranje. De coach, die Erwin van de Looi verving, vond dat de spelvreugde van zijn team afspatte. Het leverde een 0-7 zege op tegen Cyprus waarmee de ploeg zich plaatste voor de eerste fase van het EK in Hongarije en Sloveniƫ.

"Het was een mooie wedstrijd. In de eerste helft ging het nog wat moeizaam qua scoren, maar dat hebben we daarna ruimschoots goedgemaakt", zei Groninger in de uitzending van Fox Sports. "De spelvreugde spatte van het team af. Dat had op een gegeven moment natuurlijk ook met de score te maken. De jongens hadden best nog wat langer door willen spelen."

Nu kwalificatie voor het EK bereikt is, richt Jong Oranje zich op het volgende doel: groepswinst. De ploeg moet daarvoor volgende maand afrekenen met Portugal. "Dat is een mooie wedstrijd. Echt iets om naar uit te kijken. Eerst mogen we echter van dit succes genieten. Het is jammer dat Erwin er nu niet bij is. We hebben dit tenslotte met elkaar bereikt."

Ook aanvoerder Deyovaisio Zeefuik had genoten op het veld. "We kunnen het goed met elkaar vinden en dat zie je terug tijdens de wedstrijd. Bovendien hebben we natuurlijk veel kwaliteit en zijn we bereid om voor elkaar te werken. Dat we nu al zeker weten dat we naar het EK gaan, is een geweldig gevoel. Ik kijk er nu al naar uit."

WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen