Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje zonder Van de Looi, Doekhi en Gakpo naar Cyprus

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober, 13:00

Coach Erwin van de Looi is positief getest op corona. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi, Vitesse-verdediger Danilho Doekhi en PSV-aanvaller Cody Gakpo gaan niet mee met Jong Oranje naar Cyprus. Van de Looi en Doekhi zijn positief getest op corona, Gakpo heeft te veel last van een bovenbeenblessure.

Assistent-trainer Marcel Groninger neemt de taken van Van de Looi over tijdens de uitwedstrijd tegen Jong Cyprus. Voor Doekhi en Gakpo kunnen geen vervangers meer opgeroepen worden. Dit betekent dat Jong Oranje vandaag met 18 spelers afreist naar Cyprus.

Van de Looi en Doekhi

Van de Looi en Doekhi zijn gisteravond, direct na de uitslag van de test, terug naar huis gegaan. Beiden zijn klachtenvrij en gaan nu, volgens de RIVM-richtlijnen, 72 uur in quarantaine.

Danilho Doekhi speelde vier wedstrijden voor Jong Oranje en debuteerde op 24 maart 2019 in de wedstrijd tussen Jong Oranje en de Verenigde Staten (0-0).

Om besmetting tegen te gaan worden vergaande protocollen aangehouden en worden spelers en staf veelvuldig getest zodat er bij een positieve test direct actie ondernomen kan worden. Als er iemand positief getest is, wordt deze persoon direct geïsoleerd waarmee verdere besmettingen kunnen worden voorkomen.

Gakpo

Cody Gakpo heeft te veel last van een bovenbeenblessure en kan hierdoor niet spelen tegen Jong Cyprus. Cody Gakpo kwam negen keer uit voor Jong Oranje en debuteerde, net als Danilho Doekhi, tijdens de wedstrijd tussen Jong Oranje en de Verenigde Staten (0-0). Gakpo scoorde vier keer voor Jong Oranje.

Jong Oranje speelt dinsdagavond (13 oktober) een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus. De wedstrijd begint om 18.00u (Nederlandse tijd) in de AEK Arena in Larnaca.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen