Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dani de Wit: 'Tegenstander kwam niet om te voetballen'

KNVB Media
KNVB Media
8 oktober 2020, 22:15

Dani de Wit maakte twee treffers tegen Gibraltar. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje won donderdagavond gemakkelijk met 5-0 van Gibraltar, maar beleefde daar weinig plezier aan. Het enige doel van de tegenstander was het ontregelen van het Nederlandse spel en het zo laag mogelijk houden van de score.

"Voor een leuke wedstrijd heb je twee teams nodig. Dat was nu niet het geval", blikte aanvoerder Dani de Wit terug voor de camera’s van Fox Sports. "Zij waren alleen bezig met vertragen. Dat is niet leuk voetballen. Aan de andere kant hadden wij zelf ook meer moeten brengen. We hadden in elk geval meer moeten scoren."

Goed recht

Voor KNVB-coach Erwin van de Looi was het defensieve spel van Gibraltar geen verrassing. "Dat hebben we ook in de uitwedstrijd gezien (0-6 winst red.). Leuk is het niet, maar het is hun goed recht om zo te spelen. Ik vind dat je altijd alleen naar jezelf moet kijken. Bij een betere uitvoering hadden we meer kunnen scoren. We maakten echter niet altijd de goede keuzes."

Van de Looi zag Jong Oranje aan het einde van de eerste helft opleven. "Het is heel lastig spelen wanneer je zo weinig ruimte hebt, maar in die fase zag je dat er meer dynamiek in ons spel kwam. Dat had direct effect. Het was ook goed om te zien dat we vaak profiteerden van onze opkomende backs. Dat was in voorgaande duels ook een wapen. Uiteindelijk kunnen we spreken van een hele gemakkelijke overwinning. Hoewel we er heel goed voor staan, rekenen we ons nog niet rijk. Wel hebben we weer een horde genomen op weg naar het EK."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen