Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Wij waren niet top, maar de overwinning is verdiend'

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
8 september 2020, 23:45

Mitchel Bakker speelde deze week zijn eerste twee duels voor Jong Oranje - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi zag zijn Jong Oranje dinsdag een belangrijke 2-0 overwinning boeken op Noorwegen. De KNVB-coach erkende echter dat de winst allesbehalve gemakkelijk tot stand was gekomen.

"Wij waren vandaag niet top. Het duurde lang voordat wij de 1-0 maakten en daardoor werden we ongeduldig", sprak Van de Looi na afloop van het duel in Almere. "We kwamen er moeilijk doorheen, er was steeds minder beweging voorin en we leden op een gegeven moment veel balverlies. Hierdoor had het doelpunt ook aan de andere kant kunnen vallen. Gelukkig hielpen de invallers ons er uiteindelijk doorheen. Noa Lang schiet de 1-0 binnen en Ludovit Reis bereidt de tweede treffer voor. Hoewel het moeizaam ging, vond ik wel dat het verdiend was.”

Jong Oranje nam risico door te blijven jagen op de 1-0 en daardoor Noorwegen de ruimte te geven om te counteren. "We hadden ervoor kunnen kiezen om een controlerende middenvelder te brengen. We zijn echter van eigen kracht uitgegaan. Daar zijn we voor beloond."

Voorbereiding

In het uitduel had Jong Oranje nog met 0-4 gewonnen van Noorwegen. Dat het deze keer moeizamer ging, kon Van de Looi wel verklaren. "Laten we niet vergeten dat het seizoen nog niet is begonnen. We zitten nog middenin de voorbereiding. De Noren waren wat dat betreft verder."

Door de overwinning kan Jong Oranje het EK bijna niet meer ontgaan. De ploeg hoopt de kwalificatie af te dwingen voordat Portugal in het slotduel wacht. Hiervoor moet het in elk geval winnen van Gibraltar, Cyprus en Wit-Rusland. "We zijn al sinds oktober 2018 ongeslagen. Dan moeten we tegen deze landen ook gewoon winnen. Uiteraard moet je wel scherp aan deze duels beginnen. Anders krijg je het tegen iedereen moeilijk. We zullen dus net als altijd een goed strijdplan op tafel moeten leggen."

Een mooie stap

Eerlijk is eerlijk, we zijn een aantal keer heel goed weggekomen”

Mitchel Bakker zat deze week voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje. De linksback van Paris Saint-Germain had genoten. "Het is een hele leuke groep met een hoog niveau. Dit is een mooie stap vooruit na Onder 19." Waar hij vrijdag tegen Wit-Rusland alle ruimte had om op te komen en aan de linkerkant voor veel gevaar zorgde, kon hij tegen Noorwegen dinsdag minder brengen op aanvallend vlak. "We speelden nu duidelijk tegen een sterke tegenstander. Dat maakte het voor mij ook moeilijker."

Ondanks dat de eerste treffer uitbleef, twijfelde Bakker niet aan een goede afloop. "Wij waren de bovenliggende partij en dan moet je het ook gewoon afmaken. We raakten echter vermoeid en dat maakte het er niet gemakkelijker op. Gelukkig maakte Noa Lang uiteindelijk tien minuten voor tijd het eerste doelpunt. Ik vond dit doelpunt verdiend, maar eerlijk is eerlijk, we zijn een aantal keer heel goed weggekomen."

Na zijn succesvolle eerste duels in Jong Oranje wil Bakker deze lijn doortrekken. "Ik heb de afgelopen maanden veel minuten kunnen maken bij mijn club. Dat ik nu ook Jong Oranje heb gehaald, is een nieuw hoogtepunt. Ik wil nu heel graag bij de groep blijven en straks het EK meemaken. We zijn nu zo dicht bij het toernooi. Dit mogen wij niet meer weggeven."

WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen