Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Marcel Groninger: 'Het plezier spatte er vanaf'

KNVB Media
KNVB Media
4 september 2020, 20:15

Marcel Groninger nam vrijdagavond de taken waar van KNVB-coach Erwin van de Looi. - Foto: KNVB Media

Marcel Groninger had vrijdagavond genoten van Jong Oranje dat met 0-7 won van Wit-Rusland. De tijdelijke vervanger van KNVB-coach Erwin van de Looi was vooral blij met de spelvreugde en de gretigheid van het team.

"We hebben een selectie met jongens die allemaal volle bak willen gaan. Ze hebben de mentaliteit van niet zeuren, maar poetsen", vertelde Groninger na afloop tegen Fox Sports. "Het plezier spatte er vanaf. Zelfs in de laatste minuut hoorde je nog over het veld schallen dat we ervoor moesten gaan om nog één doelpunt extra te maken. Dat zegt veel."

Dit goede gevoel neemt Groninger met zijn ploeg mee naar dinsdag wanneer Noorwegen de tegenstander is. "Wanneer we ook die winnen, zetten we een hele grote stap richting het EK."

Mooi gemiddelde

Dani de Wit maakte vrijdag opnieuw twee treffers. Na vijf kwalificatiewedstrijden heeft hij al acht keer gescoord. "Een mooi gemiddelde toch?", lachte hij na het duel. "Bij Jong oranje krijg ik veel de kans om in de zestien te komen. Dat ligt mij goed. Het mooie is ook dat iedereen in het team elkaar de doelpunten gunt. Daarom wilden wij ook niet bij drie goals stoppen, maar er vol voor blijven gaan."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen