Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wijzigingen in staf nationale jeugdteams mannen 2020/'21

KNVB Media
KNVB Media
3 september 2020, 20:15

Bert Konterman, die deze interlandperiode tijdelijk bij Jong Oranje assisteert, is coach van Onder 20. - Foto: KNVB Media

De invulling van de technische staf van de nationale jeugdteams mannen – van Onder 14 tot en met Jong Oranje – voor het seizoen 2020/’21 is rond. De grootste wijziging ten opzichte van het seizoen 2019/’20 is de ‘transfer’ van Maarten Stekelenburg van Oranje onder 19 naar het Nederlands elftal.

Onder 19 wordt tot en met december 2020 geleid door Peter van der Veen. Hij combineert deze rol met het assistent-trainerschap bij Lommel SK. Vanaf januari 2021 zal er een nieuwe trainer/coach voor Onder 19 worden aangesteld. Daarnaast gaan enkele trainers met (voor hen) nieuwe assistenten werken: René ten Broeke, Henk Brugge, Ervin Lee en Hedwiges Maduro.

“We werken inmiddels twee seizoenen op de huidige manier, met op elk team een fulltime hoofdcoach die dit combineert met het assistentschap bij een ander nationaal team. Dit bevalt uitstekend”, zegt directeur voetbalontwikkeling Art Langeler. “We werken de laatste seizoenen met een vaste en kwalitatief uitstekende trainersgroep, wat de stabiliteit ten goede komt. Sommige trainers krijgen dit seizoen nieuwe assistenten, maar met René ten Broeke, Henk Brugge, Hedwiges Maduro en Ervin Lee zijn dat hoofdzakelijk trainers die al bij de KNVB werken of hebben gewerkt en bekend zijn met de organisatie.”

Hedwiges Maduro is dit seizoen assistent bij Onder 17.

“Er heerst door de coronapandemie momenteel veel onzekerheid, in de wereld, maar zeker ook in het voetbal. Het is jammer maar begrijpelijk dat de jeugdinterlands in september zijn geschrapt. Het is nu afwachten wanneer we met z’n allen aan de slag kunnen, maar ik weet dat iedereen staat te trappelen en het liefst zo snel mogelijk het veld op gaat. In de tussentijd proberen we de trainer/coaches elders in te zetten. Afgelopen voorjaar hebben ze bijvoorbeeld voetballessen gegeven op een groot aantal basisscholen.”

Onder leiding van Art Langeler en directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma zullen de volgende coaches komend seizoen actief zijn:

Jong Oranje

Erwin van de Looi, die deze interlandperiode tijdelijk assisteert bij het Nederlands elftal, gaat zijn derde jaar in als coach van Jong Oranje. Jong Oranje zit midden in de kwalificatie voor het EK 2021, waar het na vier wedstrijden aan de leiding gaat in groep 7 met drie punten voorsprong op Portugal. Van de Looi wordt geassisteerd door Marcel Groninger en Peter Reekers, die recent zijn contract met een jaar verlengde. Reekers blijft zijn rol bij Jong Oranje combineren met zijn huidige functie als assistent-trainer van Heracles Almelo.

Onder 20

Bert Konterman blijft coach van Oranje onder 20. Hij zal worden geassisteerd door nieuwkomer Ervin Lee, oud-speler van onder meer Haarlem, AZ en Fortuna Sittard. Onder 20 gaat de (uitgestelde) kwalificatie voor het EK onder 19 spelen, gevolgd door het EK. Ook staat er dit seizoen een WK op de rol voor dit team.

Onder 19

Peter van der Veen heeft tot eind 2020 Oranje onder 19 onder zijn hoede. Hij wordt geassisteerd door Pieter Schrassert Bert. Van der Veen blijft tot eind 2020 aan bij de KNVB. Tot die tijd combineert hij het coachen van Onder 19 met het assistent-trainerschap bij Lommel SK, waar hij in januari volledig aan de slag gaat. Afgelopen seizoen behaalde Van der Veen met Oranje onder 17 nog een vierde plaats op het WK in Brazilië.

Onder 18

Martijn Reuser is de nieuwe coach van Oranje onder 18. Hij wordt bijgestaan door Henk Brugge, afgelopen seizoen nog assistent van Van der Veen bij Oranje onder 17 op het WK in Brazilië. Reuser was afgelopen seizoen verantwoordelijk voor Oranje onder 16, het team dat hij ook dit seizoen onder zijn hoede heeft, en het seizoen daarvoor voor Oranje onder 15.

Onder 17

Mischa Visser blijft coach van Oranje onder 17. Net als afgelopen jaar wordt hij geassisteerd door 18-voudig ex-international Hedwiges Maduro, eerder ook assistent van Van de Looi bij Jong Oranje.

Onder 16

Naast Oranje onder 18 is Martijn Reuser dit seizoen ook verantwoordelijk voor Oranje onder 16. Hij wordt bij dit team geassisteerd door Bert Konterman.

Onder 15

Bij Oranje onder 15 is Pieter Schrassert Bert ook komend jaar coach. Schrassert Bert kwam afgelopen jaar over van de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij coördinator van de middenbouw was. Wie hem bij Onder 15 gaat assisteren is nog niet bekend. De KNVB mikt hier op een deelnemer aan de opleiding UEFA A Youth die dit jaar start.

Onder 14

Oranje onder 14 staat onder leiding van Maurice Hagebeuk. Hij wordt geassisteerd door Rene ten Broeke, ook actief als Talent Performance Coach bij de KNVB.

Erwin van de Looi, Bert Konterman, Peter van der Veen, Martijn Reuser, Misscha Visser, Pieter Schrassert Bert en Maurice Hagebeuk.

Overzicht

Onderstaand een compleet overzicht van de trainer-coaches van alle jeugdteams mannen tot en met Onder 14:

TeamCoach
Jong OranjeErwin van de Looi
Onder 20Bert Konterman
Onder 19Peter van der Veen (tot en met december)
Onder 18Martijn Reuser
Onder 17Mischa Visser
Onder 16Martijn Reuser
Onder 15Pieter Schrassert Bert
Onder 14Maurice Hagebeuk

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen