Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wijzigingen in selectie Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
3 september 2020, 13:00

Javairo Dilrosun: niet tegen Wit-Rusland, wel tegen Noorwegen. - Foto: KNVB Media

Tahith Chong, Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan en Javairo Dilrosun reizen niet mee met Jong Oranje naar Wit-Rusland. Werder Bremen-aanvaller Tahith Chong en het Hertha BSC-drietal Zeefuik, Redan en Dilrosun sluiten zaterdagavond (5 september) in Nederland weer bij de groep aan om zich voor te bereiden op de tweede wedstrijd van Jong Oranje. Dit is de thuiswedstrijd op dinsdag 8 september in Almere tegen Jong Noorwegen.

Vanwege de extra strenge quarantaineregels die gelden in de regio’s waar Werder Bremen en Hertha BSC vandaan komen zou het viertal na terugkomst bij hun club in quarantaine moeten vanwege de reis van Jong Oranje naar Wit-Rusland. Dergelijke quarantaineregels gelden niet voor de overige spelers van Jong Oranje.

Bijna alle landen in Europa hebben een definitieve of tijdelijke uitzondering op de quarantaineregels gemaakt voor topsporters die internationaal moeten reizen. Dit omdat internationaal reizen noodzakelijk is om hun vak uit te kunnen oefenen en zij al voortdurend op corona worden getest en in een soort ‘bubbel’ moeten leven, afgeschermd van (mogelijke besmette) buitenstaanders. Ook de Nederlandse regering heeft een tijdelijke uitzondering gemaakt voor het Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen, Jong Oranje en internationals (van A-selecties en onder 21) die bij Nederlandse clubs actief zijn en worden opgeroepen voor het vertegenwoordigd elftal van hun land.

Gakpo mist wedstrijd tegen Wit-Rusland

Ook Cody Gakpo heeft het trainingskamp van Jong Oranje moeten verlaten. De aanvaller van PSV heeft last van zijn verstandskies en moet hieraan behandeld worden. Afhankelijk van het herstel van Gakpo sluit de PSV-aanvaller weer bij Jong Oranje aan voor de wedstrijd tegen Jong Noorwegen.

Er is besloten om geen vervangers op te roepen voor het vijftal en met een groep van 20 spelers af te reizen naar Wit-Rusland.

Wit-Rusland en Noorwegen

Jong Oranje speelt de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Wit-Rusland en Jong Noorwegen. Op vrijdag 4 september speelt Jong Oranje om 18.00 uur (Nederlandse tijd) in het Torpedo Stadion in Zhodino tegen Wit-Rusland. Jong Noorwegen is op dinsdag 8 september in het Yanmar Stadion van Almere City de tegenstander van Jong Oranje.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen