Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vijf debutanten in definitieve selectie van Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
28 augustus 2020, 17:00

Ryan Gravenberch is een van de nieuwe gezichten in de selectie van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

De definitieve selectie van Jong Oranje voor de wedstrijden tegen Jong Wit-Rusland en Jong Noorwegen is bekend. Marcel Groninger, die de taken van de tijdelijk naar Oranje doorgeschoven Erwin van de Looi overneemt, heeft vijf debutanten opgeroepen in de 25-koppige definitieve selectie van Jong Oranje.

Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Ryan Gravenberch (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Sven Botman (LOSC Lille) en Ché Nunnely (Willem II) zitten allemaal voor het eerst bij de definitieve selectie.

Jong Oranje speelt de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Wit-Rusland, op vrijdag 4 september om 18.00 uur (Nederlandse tijd) in het Torpedo Stadion in Zhodino, en Jong Noorwegen, op dinsdag 8 september in het Yanmar Stadion van Almere City.

De selectie

NaamClub
Ryan GravenberchAjax
Noa LangAjax
Kjell ScherpenAjax
Jurriën TimberAjax
Myron BoaduAZ
Teun KoopmeinersAZ
Dani de WitAZ
Ludovit ReisFC Barcelona
Justin HoogmaFC Utrecht
Maarten PaesFC Utrecht
Ferdi KadiogluFenerbahçe
Justin BijlowFeyenoord
Javairo DilrosunHertha BSC
Daishawn RedanHertha BSC
Deyovaisio ZeefuikHertha BSC
Sven BotmanLille OSC
Mitchel BakkerParis Saint-Germain
Cody GakpoPSV
Jordan TezePSV
Sherel Floranussc Heerenveen
Kaj SierhuisStade de Reims
Abdou HarrouiSparta Rotterdam
Danilho DoekhiVitesse
Tahith ChongWerder Bremen
Ché NunnelyWillem II

 

Corona

De selectie van Jong Oranje komt maandag bijeen in Zeist en moet donderdag afreizen naar Wit-Rusland voor de EK-kwalificatiewedstrijd. De overheid beslist zo snel mogelijk maar in elk geval voor donderdag over een definitieve regeling voor internationale topsporters, zodat zij voor hun werk kunnen reizen en - vanwege al hun voorzorgsmaatregelen - niet in quarantaine hoeven. De huidige, tijdelijke oplossing voor dit probleem die de overheid vandaag voor (alleen) het Nederlands elftal (A-selectie) heeft getroffen, geldt nog niet voor Jong Oranje.

De KNVB staat in nauw en positief contact met de overheid over de uitwerking van definitieve regeling voor de internationale topsporters. 53 van de 55 voetballanden in Europa hebben namelijk al voor topsporters een uitzondering op de quarantaineregels gemaakt. Dit omdat zij veelvuldig op corona worden getest en in een soort ‘voetbal bubble’ leven (ze maken gebruik van eigen charters en bussen, verblijven in geïsoleerde hotels en zijn afgeschermd van buitenstaanders), zodat zij hun beroep kunnen blijven uitoefenen. Deze werkwijze wordt uiteraard ook toegepast bij Jong Oranje.  Dat vraagt om een andere benadering dan voor toeristen die zonder noodzaak over een volle Ramblas lopen.

Resterend programma Jong Oranje in EK-kwalificatie

DatumWedstrijd
Vrijdag 4 september 2020Jong Wit-Rusland - Jong Oranje
Dinsdag 8 september 2020Jong Oranje - Jong Noorwegen
Donderdag 8 oktober 2020Jong Oranje - Jong Gibraltar
Dinsdag 13 oktober 2020Jong Cyprus - Jong Oranje
Vrijdag 13 november 2020Jong Oranje - Jong Wit-Rusland
Dinsdag 17 november 2020Jong Portugal - Jong Oranje

Stand poule 7

1. Jong Oranje4-12 (+16)
2. Portugal4-9 (+5)
3. Wit-Rusland5-8 (+10)
4. Noorwegen5-7 (-3)
5. Cyprus5-4 (-5)
6. Gibraltar5-0 (-23)

EK 2021 in Hongarije en Slovenië

De UEFA heeft besloten om de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar te wijzigen. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, is opgeknipt in twee delen. Het EK 2021 begint van 24 maart tot en met 31 maart met een groepsfase. De finaleronde wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden. Er is voor deze opzet gekozen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 voor A-teams naar de zomer van 2021. Aan de groepsfase van het EK 2021 in Hongarije en Slovenië doen zestien landen mee. Naast de twee organiserende landen zijn dit de negen groepswinnaars en de vijf beste nummers twee, gemeten over alle negen EK-kwalificatiegroepen. In de finaleronde strijden er nog acht landen om de felbegeerde titel.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen