Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bakker, Timber en Ekkelenkamp in voorlopige selectie Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
19 augustus 2020, 13:15

Paris Saint-Germain-verdediger Mitchel Bakker maakt voor het eerst zijn opwachting in de voorlopige selectie van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

De voorlopige selectie van Jong Oranje is bekend. Voor Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Jurgen Ekkelenkamp (Ajax) en Jurriën Timber (Ajax) is het voor het eerst dat ze bij de voorlopige selectie van KNVB-coach Erwin van de Looi zitten.

Joshua Zirkzee (Bayern München), Ryan Gravenberch (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Sven Botman (LOSC Lille) werden in maart voor het eerst opgeroepen voor de voorlopige selectie van Jong Oranje, maar destijds werden de wedstrijden van Jong Oranje afgelast vanwege de coronacrisis.

Jong Oranje speelt de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Wit-Rusland en Jong Noorwegen. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland wordt gespeeld op vrijdag 4 september om 17.00 uur (Nederlandse tijd) in het Torpedo Stadion in Zhodino. De wedstrijd tegen Jong Noorwegen wordt op dinsdag 8 september gespeeld in het Yanmar Stadion van Almere City.

Actuele situatie

De KNVB houdt de situatie rondom (de verspreiding van) het corona-virus nauwlettend in de gaten. Voor de wedstrijd in Wit-Rusland is hierover nauw contact met onder andere de voetbalbond van Wit-Rusland, de ambassade in Minsk en de UEFA. Voor de wedstrijd in Almere tegen Jong Noorwegen is er eveneens contact met de (lokale) overheden.

De (lokale) overheden zijn leidend voor de mogelijk te nemen maatregelen. Daarnaast heeft de KNVB ook contact met de Wit-Russische bond en de ambassade in Minsk over de politieke situatie in Wit-Rusland. Zij zijn van mening dat de wedstrijd op 4 september hierdoor in elk geval niet in gevaar komt.

Voorlopige selectie

NaamClub
Carel EitingAjax
Jurgen EkkelenkampAjax
Ryan GravenberchAjax
Noa LangAjax
Kjell ScherpenAjax
Jurriën TimberAjax
Dani de WitAZ
Ludovit ReisFC Barcelona
Joshua ZirkzeeFC Bayern München
Azor MatusiwaFC Groningen
Justin HoogmaFC Utrecht
Thijmen NijhuisFC Utrecht
Maarten PaesFC Utrecht
Ferdi KadiogluFenerbahçe
Justin BijlowFeyenoord
Lutsharel GeertruidaFeyenoord
Javairo DilrosunHertha BSC
Daishawn RedanHertha BSC
Deyovaisio ZeefuikHertha BSC
Sven BotmanLille OSC
Mitchel BakkerParis Saint-Germain
Cody GakpoPSV
Jordan TezePSV
Jan HoekstraRoda JC
Joey Veermansc Heerenveen
Sherel Floranussc Heerenveen
Kaj SierhuisStade de Reims
Abdou HarrouiSparta Rotterdam
Danilho DoekhiVitesse
Tahith ChongWerder Bremen
Ché NunnelyWillem II

Extra aandacht voor fysieke situatie spelers

"Voor het eerst hebben we met de situatie te maken dat er een interlandperiode begint voordat de meeste nationale competities aftrappen", aldus Erwin van de Looi. "Voor het maken van deze voorlopige selectie betekent dit dat we extra aandacht hebben moeten schenken aan de fysieke situatie van spelers. Hun fitheid is natuurlijk sterk afhankelijk van wanneer clubs zijn begonnen met de voorbereiding en hoe lang ze nog doorgespeeld hebben in hun competitie. Als voorbeeld begint de competitie in Italië pas later in september en begint AS Roma, de club van Justin Kluivert, pas aan hun voorbereiding als wij al moeten spelen. Voor ons heeft dit als gevolg dat we Justin Kluivert bijvoorbeeld niet hebben kunnen selecteren voor deze interlandperiode. Dit is vervelend, maar we zijn natuurlijk wel blij dat het er naar uitziet dat we weer kunnen gaan voetballen. Hier kijken we erg naar uit."

De definitieve selectie wordt op vrijdag 28 augustus bekendgemaakt.

Resterend programma Jong Oranje in EK-kwalificatie

DatumWedstrijd
Vrijdag 4 september 2020Jong Wit-Rusland - Jong Oranje
Dinsdag 8 september 2020Jong Oranje - Jong Noorwegen
Donderdag 8 oktober 2020Jong Oranje - Jong Gibraltar
Dinsdag 13 oktober 2020Jong Cyprus - Jong Oranje
Vrijdag 13 november 2020Jong Oranje - Jong Wit-Rusland
Dinsdag 17 november 2020Jong Portugal - Jong Oranje

Stand poule 7

1. Jong Oranje4-12 (+16)
2. Portugal4-9 (+5)
3. Wit-Rusland5-8 (+10)
4. Noorwegen5-7 (-3)
5. Cyprus5-4 (-5)
6. Gibraltar5-0 (-23)

EK 2021 in Hongarije en Slovenië

De UEFA heeft besloten om de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar te wijzigen. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, is opgeknipt in twee delen. Het EK 2021 begint van 24 maart tot en met 31 maart met een groepsfase. De finaleronde wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden. Er is voor deze opzet gekozen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 voor A-teams naar de zomer van 2021. Aan de groepsfase van het EK 2021 in Hongarije en Slovenië doen zestien landen mee. Naast de twee organiserende landen zijn dit de negen groepswinnaars en de vijf beste nummers twee, gemeten over alle negen EK-kwalificatiegroepen. In de finaleronde strijden er nog acht landen om de felbegeerde titel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen