Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van de Looi: 'Ze hadden veel respect voor ons'

KNVB Media
KNVB Media
15 oktober 2019, 21:15

Erwin van de Looi vindt dat Noorwegen opvallend verdedigend speelde. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi zag dinsdag hoe zijn Jong Oranje opvallend eenvoudig directe concurrent Noorwegen versloeg. Het werd in Brammen 0-4. En dat terwijl de tegenstander extreem verdedigend aan de wedstrijd begon.

“We wisten dat ze zich aan zouden passen aan ons, maar dat ze zich zo zou zouden terugtrekken, vond ik heel opvallend. Ze hebben blijkbaar veel respect voor ons”, verklaarde Van de Looi het spel van de Noren.

Breekpunt

We willen niet alleen leuk voetballen of een wedstrijdje winnen, maar we hebben echt de ambitie om met elkaar verder te komen

“De 1-0 viel wat gelukkig, maar de 2-0 was een hele mooie goal na een goede aanval. Dat was het breekpunt van de wedstrijd. Noorwegen ging daarna wisselen en ging met vier in plaats van vijf verdedigers spelen. Hierdoor kregen we meer ruimte om te voetballen. En zeker in de omschakeling en tussen de linies zijn we heel gevaarlijk”, vervolgt Van de Looi. “Als je een verbeterpunt zou moeten noemen, is het dat we in die fase te slordig speelden. Maar goed, het resultaat is natuurlijk erg goed. Zeker na de overwinning vrijdag tegen Portugal.”

De KNVB-coach heeft dan ook lovende woorden voor zijn ploeg. “We hebben bewezen dat we niet alleen leuk willen voetballen of een wedstrijdje willen winnen, maar dat we echt de ambitie hebben om met elkaar verder te komen.”

Toon gezet

Na drie gewonnen wedstrijden in de EK-kwalificatie is de toon gezet. Nederland staat drie punten voor op Portugal en vijf op Noorwegen. “En de Noren krijgen we nog thuis. Bovendien spelen zij nog twee keer tegen Portugal. Ik denk dus dat wij het samen met Portugal gaan uitmaken. Wanneer we volgende maand ook van Gibraltar winnen, kun je met recht spreken van een droomstart.”

Jong Oranje wint in Noorwegen ook derde duel Jong Oranje wint in Noorwegen ook derde duel Lees het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen