Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kluivert, Bijlow en Dilrosun in definitieve selectie van Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
4 oktober 2019, 11:30

Justin Kluivert is opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatieduels tegen Portugal en Noorwegen. - Foto: KNVB Media

Justin Kluivert (AS Roma), Justin Bijlow (Feyenoord) en Javairo Dilrosun (Hertha BSC) zijn terug bij de definitieve selectie van Jong Oranje. Het drietal is opgenomen in de 21-koppige selectie voor het EK-kwalificatietweeluik tegen achtereenvolgens Jong Portugal en Jong Noorwegen. Ook AZ-spits Myron Boadu zit bij de definitieve selectie en kan zijn debuut maken voor het team van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi. AZ is hofleverancier met maar liefst vijf spelers.

De thuiswedstrijd tegen Jong Portugal wordt op vrijdag 11 oktober om 18.30 uur op De Vijverberg in Doetinchem gespeeld. De wedstrijd tegen de Portugezen is de tweede in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië. Jong Oranje begon de EK-kwalificatiereeks op 10 september met een 5 – 1 overwinning tegen Jong Cyprus. Op dinsdag 15 oktober speelt Jong Oranje de uitwedstrijd tegen Jong Noorwegen. Deze wedstrijd begint eveneens om 18.30 uur en wordt gespeeld in het Marienlyst Stadium in het Noorse Drammen.

De selectie

NaamClub
Perr SchuursAjax
Noa LangAjax
Kjell ScherpenAjax
Justin KluivertAS Roma
Dani de WitAZ
Calvin StengsAZ
Teun KoopmeinersAZ
Owen WijndalAZ
Myron BoaduAZ
Ludovit ReisFC Barcelona
Deyovaisio ZeefuikFC Groningen
Justin HoogmaFC Utrecht
Maarten PaesFC Utrecht
Ferdi KadiogluFenerbahçe
Justin BijlowFeyenoord
Rick van DrongelenHamburger SV
Javairo DilrosunHertha BSC
Cody GakpoPSV
Sherel Floranussc Heerenveen
Abdou HarrouiSparta Rotterdam
Danilho DoekhiVitesse

Jong Oranje opent de deuren - aflevering 2 : Een uniek kijkje achter de schermen bij de aanstormende talenten van het Nederlandse voetbal.

EK 2021 in Hongarije en Slovenië

De wedstrijden tegen Jong Portugal en Jong Noorwegen zijn de tweede en derde voor de kwalificatiecampagne voor het EK 2021. Hongarije en Slovenië organiseren dit EK samen. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Hongarije en Slovenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. Alle groepswinnaars plaatsen zich direct voor het toernooi en ook de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, gaat naar het EK. De overige nummers twee uit de poules maken via een play-off nog kans op de resterende vier EK-tickets.

EK-kwalificatie 2021 EK-kwalificatie 2021 Stand van zaken in groep 7

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen