Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje boekt knappe zege op Egypte

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
26 maart 2019, 16:45

Cody Gakpo (midden) maakte de enige treffer van de wedstrijd. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje heeft dinsdag het tweede en laatste oefenduel tijdens het trainingskamp in het Spaanse Murcia met 1-0 gewonnen van Egypte. Cody Gakpo bezorgde met een treffer in de tweede helft zijn ploeg de winst.

KNVB-coach Erwin van de Looi koos voor elf andere namen dan zondag, toen Jong Oranje 0-0 speelde tegen de Verenigde Staten. Met Egypte trof Jong Oranje opnieuw een opponent met spelers die gemiddeld één à twee jaar ouders zijn dan die van Nederland.

Waar Van de Looi deze week is begonnen met een nieuwe lichting die na de zomer gaat beginnen aan de start van een hopelijk succesvolle EK-kwalificatiereeks, richt Egypte zich met een meer ervaren ploeg op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Het team van coach Shawky Gharib kan zich hiervoor in november plaatsen via het Afrikaans kampioenschap in eigen land.

Nederland trad aan met een totaal ander team dan zondag tegen de Verenigde Staten.

Teruggedrongen

Met vertrouwen na de 2-0 overwinning op de Verenigde Staten op vrijdag begon Egypte sterk aan het duel met Nederland. De ploeg speelde de bal snel rond en drong Jong Oranje terug op eigen helft. Nederland hield de ruimtes echter goed klein waardoor Egypte nauwelijks voor gevaar kon zorgen. Omar Mohamed kreeg de grootste mogelijkheid om de score te openen. Hij gleed een voorzet vanaf links in het zijnet. Vlak daarvoor had doelman Jan Hoekstra al goed ingegrepen na een schot van afstand van Ramadán Sobhy.

Na een minuut of twintig speelde Jong Oranje zich echter steeds beter onder de druk uit waardoor een meer evenwichtig duel ontstond. De ploeg van Van de Looi kreeg via Tahith Chong zelfs een goede kans op de 1-0. Na een mooie één-twee met Deroy Duarte stuitte hij op doelman Omar Salah. Even later probeerde Abdou Harroui het met een schot van afstand. Zijn schot ging naast.

Initiatief

Jong Oranje trok de stijgende lijn na rust door en nam direct het initiatief. Dit leidde al snel tot de 1-0. Tyrell Malacia werkte de bal weg die goed werd gecontroleerd door Kaj Sierhuis in de punt van de aanval. Vanuit zijn ooghoek zag hij de mee opgekomen Gakpo en bediende hem op maat. Oog in oog met de Egyptische doelman faalde de PSV’er niet.

Abdou Harroui ontwijkt een tackle van Ramadan Sobhy.

Twintig minuten voor tijd kreeg de tot dan toe vriendelijke wedstrijd ineens een grimmig karakter. Mahmoud Saber schopte met een grove charge met twee benen vooruit Chong naar de grond. Tijdens het opstootje dat daarna ontstond, toonde de Spaanse scheidsrechter Kevin Moreno Munoz de Egyptenaar een rode kaart.

Rustig uitspelen

Toen de gemoederen weer een beetje bedaard waren, kon Jong Oranje met een numeriek overtal de wedstrijd rustig uitspelen. Tot kansen leidde dit niet. Egypte kon aanvallend ook geen vuist meer maken, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Kaj Sierhuis stond aan de basis van de 1-0.

De winst op dit fysiek sterke team is een knappe prestatie van Jong Oranje dat daarmee het trainingskamp in Spanje goed heeft afgesloten. Op vrijdag 31 mei staat het volgende oefenduel op het programma. Dan is Mexico de tegenstander op de Vijverberg in Doetinchem.

Statistieken Statistieken Bekijk de opstelling en statistieken van het oefenduel van Jong Oranje met Egypte. Van de Looi: ‘Met elkaar geknokt voor goed resultaat’ Van de Looi: ‘Met elkaar geknokt voor goed resultaat’ Lees de reactie van Erwin van de Looi.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen