Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zes debutanten in selectie Jong Oranje voor trainingskamp in Spanje

KNVB Media
KNVB Media
15 maart 2019, 12:45

Cody Gakpo sluit voor de eerste keer aan bij Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje vertrekt met 23 spelers naar hun trainingskamp in Spanje. Danilho Doekhi, Cody Gakpo, Abdoulrahmane Harroui, Thijmen Nijhuis, Calvin Stengs en Jordan Teze zitten voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi.

Jong Oranje reist af naar Spanje voor twee oefenwedstrijden, tegen de Verenigde Staten en Egypte. Op zondag 24 maart speelt Jong Oranje om 17.00 uur tegen de Verenigde Staten en op dinsdag 26 maart om 15.00 uur is de wedstrijd tegen Egypte.

De selectie

NaamClub
Dani de WitAjax
Perr SchuursAjax
Justin KluivertAS Roma
Calvin StengsAZ
Teun KoopmeinersAZ
Tyrell MalaciaFeyenoord
Rick van DrongelenHamburger SV
Javairo DilrosunHertha BSC
Deyovaisio ZeefuikFC Groningen
Jan HoekstraFC Groningen
Kaj SierhuisFC Groningen
Maarten PaesFC Utrecht
Thijmen NijhuisFC Utrecht
Justin HoogmaSt. Pauli
Ferdi KadiogluFenerbahçe
Tahith ChongManchester United
Armando ObispoPSV
Cody GakpoPSV
Donyell MalenPSV
Jordan TezePSV
Abdoulrahmane HarrouiSparta Rotterdam
Deroy DuarteSparta Rotterdam
Danilho DoekhiVitesse

Aanvulling staf

Peter Reekers sluit de komende interlandperiode als gasttrainer aan bij de staf van Van de Looi. De 38-jarige trainer, in dienst bij Heracles Almelo, versterkt de technische staf van Jong Oranje tijdens het trainingskamp in Spanje.

Wedstrijdschema

Zondag 24 maart, 17:00 uur
Jong Oranje – Verenigde Staten (Pinatar Arena, San Pedro del Pinatar)

Dinsdag 26 maart, 15:00 uur
Jong Oranje - Egypte (Pinatar Arena, San Pedro del Pinatar)

Keuken Kampioen Divisie

De directie van de KNVB en de Afdeling Competitiezaken Betaald Voetbal zijn zich ervan bewust dat ook deze keer de wedstrijden van vertegenwoordigende elftallen met name de clubs in de Keuken Kampioen Divisie ‘dwars’ kunnen zitten. Dat komt doordat de betrokken clubs er bij de planning van het lopende seizoen voor kozen, door te spelen tijdens interlandperiodes. Voor het seizoen 2019/’20 hebben bedoelde clubs de mogelijkheid om in overleg met de KNVB het speelschema zodanig aan te passen dat deze problematiek opgelost wordt. Op dit moment is het niet mogelijk van speeldag te wijzigen, omdat daar binnen de Keuken Kampioen Divisie meerdere clubs met internationals in betrokken zouden raken.

Kwalificatie voor het EK 2021

Hongarije en Slovenië organiseren in juni 2021 samen het EK. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Hongarije en Slovenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf.

Alle groepswinnaars plaatsen zich direct voor het toernooi en ook de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, gaat naar het EK. De overige nummers twee uit de poules maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Deze wedstrijden worden gespeeld tussen 9 en 17 november 2020.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen