Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Vijverberg ook richting EK 2021 thuisbasis Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
4 maart 2019, 12:00

De Vijverberg in Doetinchem blijft de thuisbasis van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

De Vijverberg in Doetinchem is ook tijdens de kwalificatiecampagne voor het EK 2021 de thuisbasis van Jong Oranje. Alle EK-kwalificatiewedstrijden, inclusief eventuele play-offwedstrijden, zullen worden gespeeld in het stadion van De Graafschap.

Wij zijn erg tevreden met De Vijverberg als thuisbasis

In juni 2017 werd al afgesproken dat De Vijverberg voor tenminste twee jaar de vaste thuisbasis van Jong Oranje zou worden. Als de samenwerking goed beviel, zou de overeenkomst doorlopen tot en met de kwalificatiecampagne voor het EK 2021. Zowel de KNVB als De Graafschap kijken positief terug op de afgelopen twee jaar en dus keert Jong Oranje terug op de Vijverberg.

Extra inspiratie

"Wij zijn erg tevreden met De Vijverberg als thuisbasis", aldus Jong Oranje-coach Erwin van de Looi. "Voor ons als team is het prettig dat wij weten wat wij qua faciliteiten kunnen verwachten bij een thuiswedstrijd. Wij merken dat Jong Oranje in deze regio behoorlijk begint te leven. Ook tijdens onze laatste wedstrijden in de EK-kwalificatie zaten de tribunes weer nagenoeg vol. De sfeer op De Vijverberg is goed en dit inspireert ons extra om samen met de Oranjefans kwalificatie voor het EK 2021 af te dwingen."

Justin Kluivert in actie op De Vijverberg tijdens het duel met Oekraïne.

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap: "Wij zijn verheugd dat de samenwerking met de KNVB is verlengd en dat de thuiswedstrijden van Jong Oranje ook de komende jaren  in ons prachtige stadion worden gespeeld. De reeds eerder gespeelde wedstrijden op De Vijverberg zijn goed bezocht. De regio was enthousiast. Het is voor ons als club, maar zeker ook voor de Achterhoek een prima uithangbord".

Speeldata seizoen 2019/'20

DatumDuel
Vrijdag 31 mei 2019Jong Oranje – Mexico (vriendschappelijk)
Dinsdag 10 september 2019Jong Oranje – Cyprus
Vrijdag 11 oktober 2019Jong Oranje – Portugal
Dinsdag 19 november 2019Jong Oranje – Engeland (vriendschappelijk)
Vrijdag 27 maart 2020Jong Oranje – Wit-Rusland

Speeldata seizoen 2020/’21

DatumDuel
Dinsdag 8 september 2020Jong Oranje – Noorwegen
Donderdag 8 oktober 2020Jong Oranje – Gibraltar

Kwalificatie EK 2021

Hongarije en Slovenië organiseren samen het EK 2021. Het toernooi wordt in juni 2021 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Hongarije en Slovenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en een poule van vijf.

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi: 'De sfeer op De Vijverberg is goed en dit inspireert ons extra om samen met de Oranjefans kwalificatie voor het EK 2021 af te dwingen'.

Alle groepswinnaars plaatsen zich direct voor het toernooi en ook de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, gaan naar het EK. De overige nummers twee uit de poules maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Deze wedstrijden worden tussen 9 en 17 november 2020.

Kaartverkoop Jong Oranje - Mexico

Kaarten voor de wedstrijd Jong Oranje tegen Mexico zijn per direct verkrijgbaar. De kaarten kosten vijf euro en zijn te koop via de officiële online ticketshop van de KNVB en aan de kassa van Stadion De Vijverberg tijdens openingstijden (maandag en vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en dinsdag, woensdag en donderdag van 12.00 uur tot 17.00 uur). De kaartverkoop voor de EK-kwalificatiecampagne en voor Jong Engeland start op een later moment.

Tickets Tickets Bestel hier je tickets voor duels van Jong Oranje en de andere vertegenwoordigende teams.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen