Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Marcel Groninger nieuwe assistent-trainer Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
27 februari 2019, 12:00

Marcel Groninger is per direct als assistent aan de staf van Jong Oranje toegevoegd. - Foto: Soccrates Images

Marcel Groninger (48) is de nieuwe assistent-trainer van Jong Oranje. Hij vervangt de naar Bayer Leverkussen vertrokken Hendrie Krüzen. Groninger tekent een contract dat per direct ingaat en loopt tot en met december 2020. Bij plaatsing voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië wordt dit contract verlengd tot en met de zomer van 2021.

Groninger is oud-speler van onder meer FC Groningen en Achilles 1894. Als hoofdtrainer was hij actief bij onder andere Be Quick 1887 en HHC Hardenberg. Van 2013 tot 2018 was Groninger assistent-trainer bij FC Groningen. Samen met hoofdtrainer Erwin van de Looi en keeperstrainer Sierd van der Berg vormt Marcel Groninger de technische staf van Jong Oranje, dat zich gaat richten op kwalificatie voor het EK onder 21 in 2021.

Wij vinden het belangrijk dat we de komende EK-kwalificatiereeks continuïteit houden binnen de staf.

"Met Marcel halen we een ervaren assistent-trainer bij het team", aldus directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. "Qua karakter is Marcel een goede aanvulling op de huidige staf. Wij vinden het belangrijk dat we de komende EK-kwalificatiereeks continuïteit houden binnen de staf. Ook met Marcel hebben we deze intentie in ieder geval duidelijk uitgesproken. Dat Hendrie niet door kon gaan als assistent-trainer is jammer, maar dit was vooraf bekend. Hendrie is een vakman en de samenwerking tussen hem en de staf was erg prettig. Ik ben ervan overtuigd dat wij met Marcel een goede vervanger in huis hebben gehaald."

'Mooie stap'

Marcel Groninger: "Dit is voor mij een heel mooie stap in mijn trainerscarrière en ik heb er erg veel zin in. Bij FC Groningen heb ik al eerder drie jaar samengewerkt met Erwin, we weten dus wat we aan elkaar hebben. Tijdens onze FC Groningen-periode wonnen we de KNVB Beker en plaatsten we ons voor Europees voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat wij, samen met de rest van de staf en het team, de aankomende periode ook bij Jong Oranje iets moois kunnen neerzetten."

Het team van trainer Van de Looi komt op maandag 18 maart voor het eerst in 2019 bij elkaar voor een trainingskamp in Zuid-Spanje. In het Spaanse Pinatar speelt Jong Oranje vriendschappelijke interlands tegen de Verenigde Staten (zondag 24 maart) en Egypte (dinsdag 26 maart). Groninger sluit tijdens dit trainingskamp voor het eerst aan bij het team.

Erwin van de Looi krijgt bij Jong Oranje assistentie van Marcel Groninger.

Tweede assistent-trainer Jong Oranje

De rol van tweede assistent-trainer van Jong Oranje moet nog worden ingevuld. De afgelopen periode bekleedde Hedwiges Maduro deze functie, maar zijn stagetraject liep tot en met de EK-kwalificatiecyclus voor het EK van 2019. Het is de bedoeling dat de tweede assistent-trainer van Jong Oranje een stagetraject gaat lopen tot en met de zomer van 2020.

"Hedwiges heeft het bij ons uitstekend gedaan. Hij lag goed in de groep, zowel bij de spelers als bij de staf. In een paar maanden tijd heeft Hedwiges een positieve invloed gehad en dat is erg knap. Aan zijn stageperiode is een einde gekomen en we gaan nu op zoek naar een waardig vervanger", aldus Van de Looi.

Nieuw: KNVB Oranje-app

Ontdek de verrassend leuke extra's. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen