Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Samen op jacht naar eerherstel met Jong Oranje

Michiel Baas
KNVB Media
14 november 2018, 11:45

Rick van Drongelen en Jay-Roy Grot in duel op de training van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

De één aast op revanche na een mislukte kwalificatiereeks, voor de ander begint het avontuur bij Jong Oranje deze week. Leeftijdsgenoten Rick van Drongelen en Jay-Roy Grot gaan samen op jacht naar eerherstel. Te beginnen komende vrijdag, in een oefenduel tegen Duitsland.

De KNVB Campus in Zeist. Terwijl de middag plaatsmaakt voor de avond vecht Van Drongelen verbeten duels uit met Grot. De twee zijn bij verschillende partijvormen aan elkaar gekoppeld als directe tegenstander. Grot, met zijn 1.93 meter een reus vergeleken bij veel van zijn nieuwe ploeggenoten, versus de pure verdediger Van Drongelen, die weliswaar een kop kleiner is, maar van geen wijken wil weten. 

 "Wat ik van Grot vind?", herhaalt Van Drongelen de vraag na de trainingssessie. "Groot!"   

Verdediger Rick van Drongelen behoort tot de ervaren krachten van Jong Oranje.

Nieuwe kans

Rick van Drongelen is ondanks zijn 19 jaar – in december wordt hij 20 – al één van de ervaren spelers bij Jong Oranje. Hij maakte van dichtbij mee hoe de kwalificatiereeks voor het EK 2019 zo dramatisch eindigde. Met een thuisnederlaag tegen Schotland als slotstuk van een moeizame serie wedstrijden. "Gelukkig krijg ik nu de kans om het opnieuw mee te maken. Nu moeten we het eindtoernooi wel halen."

Bergwijn, De Jong en Rosario naar Oranje. Daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Het geeft ons bij Jong Oranje het gevoel dat er iets mogelijk is.

Met een schuin oog kijkt hij naar het 'grote’'Oranje. Steven Bergwijn, Frenkie de Jong en Pablo Rosario: allemaal maakten ze onlangs de overstap vanuit Jong Oranje. "Daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Het geeft ons bij Jong Oranje het gevoel dat er iets mogelijk is. Hopelijk kunnen er meer spelers volgen."

De verdediger van HSV hoopt het volgende exponent te zijn van een vruchtbare lichting talenten.
"Ik ben 19 jaar, speel al veel wedstrijden bij een grote club in Duitsland. Uiteraard zou ik heel graag voor het Nederlands elftal spelen, maar ik vind het net zo mooi om hier met mijn leeftijdsgenoten te zijn. Als ik mijzelf blijf ontwikkelen en veel wedstrijden blijf spelen, dan komt het moment vanzelf een keer."

Speelminuten en spelplezier

Jay-Roy Grot heeft heel andere gedachten. De aanvaller van VVV-Venlo meldde zich dinsdag voor het eerst bij Jong Oranje. Afgelopen vrijdag werd zijn selectie door de KNVB bekrachtigd. “Na de training liep ik naar mijn auto en toen zag ik het bericht dat ik er bij zat. Dus toen juichte ik in de auto. Ik was heel blij.” 

Voor Grot is het de bevestiging dat hij afgelopen zomer de juiste keuze heeft gemaakt. De speler met het imposante gestel verruilde zijn redelijk uitzichtloze situatie bij Leeds United voor speelminuten en spelplezier bij VVV-Venlo. "Ik was mijn zelfvertrouwen een beetje kwijtgeraakt in Engeland. Bij VVV merk ik dat het steeds beter gaat. En deze selectie geeft mij ook weer een boost. Dat is fijn. Ik ga hard mijn best doen hier. Het zou mooi zijn als ik erbij kan blijven."

Jay-Roy Grot is bij VVV-Venlo weer helemaal opgebloeid.

Nieuwe start tegen Duitsland

Komende vrijdag speelt de ploeg van Erwin van de Looi met een flink aantal debutanten in de selectie in Offenbach tegen Duitsland, dat zich wél wist te plaatsen voor het EK van volgend jaar. 

Voor de in Duitsland actieve Van Drongelen een weerzien met in ieder geval één oud-ploeggenoot: Luca Waldschmidt, tegenwoordig spelend voor SC Freiburg. "Een nummer 10, met een goed linkerbeen. Duitsland speelt met een oudere lichting spelers, dus we kunnen aan de bak."

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen