Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Erwin van de Looi: ‘Tegenstander in de tang’

KNVB Media
KNVB Media
12 oktober 2018, 21:00

Erwin van de Looi zag Jong Oranje geen moment in de problemen komen tegen Letland. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi is tevreden dat Jong Oranje Letland vrijdag geen schijn van kans heeft gegeven. De KNVB-coach vond de 3-0 overwinning slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Het energiepijl was hoog. De spelers waren bereid om te vechten en elkaars positie over te nemen. Ik vind dat dit de norm moet zijn”, blikte Van de Looi terug voor de camera’s van Fox Sports.

Afstand

Ik vond hem nog wel eens een momentenvoetballer. Nu was hij voortdurend aanwezig

Wel had hij graag gezien dat zijn ploeg eerder afstand had genomen van de Letten. “Dat kun je de ploeg verwijten. We hadden de tegenstander compleet in de tang. Gelukkig namen we in de tweede helft wel afstand, vooral door onze buitenspelers veel in een één-tegen-één positie te krijgen.”

De buitenspelers geven hoop voor de toekomst. Steven Bergwijn en Arnaut Danjuma Groeneveld zijn al doorgeschoven naar het ‘grote’ Oranje. Bij de ploeg van Van de Looi stonden Justin Kluivert en Javairo Dilrosun op de flanken. De laatste maakte een uitstekende indruk bij zijn debuut. “Ik vond hem in het verleden nog wel eens een momentenvoetballer. Nu was hij voortdurend aanwezig en heeft hij de laatste minuut nog een sprint in huis om een goal te maken.”

Eer

Ook aanvoerder Bart Ramselaar was, ondanks de uitschakeling voor EK-plaatsing, tevreden met het spel van Jong Oranje. “We hebben de eer aan onszelf gehouden. We wilden vroeg scoren. Helaas bleef die treffer uit. Maar je zag dat op het moment dat we de 1-0 maakten we eenvoudig konden uitlopen.”

De taak van de aanvoerder was eenvoudig. “Als oudere speler had ik een leidende rol en probeer je de jongens zoveel mogelijk te helpen waar het kan. Het was sowieso weer fijn om minuten te maken. Dinsdag tegen Oekraïne moeten we de kwalificatiereeks goed afsluiten en proberen om alsnog tweede te worden in de poule."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen