Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hendrie Krüzen vervangt Paul Bosvelt bij Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
29 augustus 2018, 11:30

Hendrie Krüzen was als assistent onder andere actief bij Borussia Dortmund. - Foto: Soccrates Images

Hendrie Krüzen (53) wordt de nieuwe assistent-trainer van Jong Oranje. Krüzen vervangt Paul Bosvelt die deze functie niet meer kon combineren met zijn baan als technisch manager van Go Ahead Eagles.

Krüzen sluit per direct aan bij Jong Oranje. Het team van trainer Erwin van de Looi komt maandag 3 september bijeen ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Engeland (6 september) en Jong Schotland (11 september).

"Hendrie is volgens ons, in de rol van assistent-trainer, een hele goede aanvulling op de technische staf van Jong Oranje", aldus directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. "Met hem halen we iemand met veel nationale en ook internationale ervaring binnen. Wij denken dat hij samen met Erwin en de rest van de staf onze talenten verder kan brengen. Natuurlijk is het jammer dat Paul zijn werk bij Go Ahead Eagles niet langer kan combineren met deze functie, maar we zijn erg blij met deze oplossing."

Zware uitdaging

Het werken met jonge, talentvolle, gretige voetballers heb ik altijd mooi gevonden

Samen met hoofdtrainer Erwin van de Looi, keeperstrainer Sierd van der Berg en tweede assistent Hedwiges Maduro completeert Krüzen de technische staf van Jong Oranje, dat zich gaat richten op kwalificatie voor het EK onder 21 in 2019.

Hendrie Krüzen: "Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan. Het werken met jonge, talentvolle, gretige voetballers heb ik altijd mooi gevonden en bij Jong Oranje is hieraan geen gebrek. We hebben een zware, maar zeker geen onmogelijke uitdaging om ons te kwalificeren voor het EK 2019 in Italië en San Marino. Ik heb er vertrouwen in dat wij samen met de staf en spelers iets moois kunnen gaan neerzetten."

Carrière

Krüzen (Almelo, 24 november 1964) begon zijn loopbaan als voetballer in 1980 bij SC Heracles ‘74. Als linkermiddenvelder kwam hij in het vervolg van zijn carrière uit voor onder andere FC Den Bosch, PSV, KV Kortrijk, SV Waregem, AZ en Go Ahead Eagles. Ook speelde hij vijf keer voor het Nederlands elftal en was hij onderdeel van de selectie die het EK in 1988 won.

Na zijn actieve loopbaan als speler was hij assistent-trainer bij achtereenvolgens Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax en Borussia Dortmund. Krüzen voegt zich bij de technische staf van Jong Oranje tot en met de EK-kwalificatiereeks voor het EK onder 21 in Italië en San Marino.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen