Van de Looi nieuwe coach Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
21 mei 2018, 10:00

Erwin van de Looi volgt Art Langeler op als coach van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi is de nieuwe coach van Jong Oranje. Hij volgt daarmee Art Langeler op, die per 1 mei 2018 directeur voetbalontwikkeling geworden is bij de KNVB.

Van de Looi, oud-trainer van FC Groningen en Willem II, tekent een contract dat 1 juli 2018 ingaat en loopt tot en met december 2020. Bij plaatsing voor het EK 2021 wordt dit contract verlengd tot en met de zomer van 2021.

Bij de aankomende oefenstage in Zuid-Amerika zal Van de Looi al mee gaan met Jong Oranje voor een vliegende start en een natuurlijke overdracht richting de EK-kwalificatiewedstrijden in september en oktober. Art Langeler is tijdens de oefenstage nog mee als hoofdverantwoordelijke voor Jong Oranje.

Erwin van de Looi won in 2015 als coach van FC Groningen de KNVB Beker.

'Prachtige uitdaging'

 "Trainer van Jong Oranje is een prachtige uitdaging en een aanvulling op mijn reeds opgedane ervaring in de Eredivisie", zegt Van de Looi over zijn aanstelling. "Nederland beschikt over een enorm potentieel aan talent en met hen de strijd aangaan om kwalificatie voor het EK 2019 af te dwingen geeft mij veel energie. Komende dinsdag ga ik mee naar Zuid-Amerika om het team te leren kennen zodat we in september een goede basis hebben richting de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden."

Van de Looi heeft dezelfde visie als de KNVB op het gebied van talentontwikkeling.

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB: "Met Erwin van de Looi hebben wij een zeer goede en ervaren trainer in huis gehaald. Van de Looi heeft dezelfde visie als de KNVB op het gebied van talentontwikkeling en wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij met deze groep verder kan bouwen aan hetgeen Langeler neer heeft gezet, met als eerste doel kwalificatie voor het EK in Italië af te dwingen."

EK-kwalificatie

Jong Oranje speelt in september twee cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen concurrenten Engeland en Schotland. Groepswinnaars plaatsen zich direct voor het eindtoernooi. Daarnaast spelen de vier beste nummers twee nog play-offwedstrijden voor de laatste twee plekken van het EK. Nederland staat momenteel tweede in de poule met 11 punten uit zes wedstrijden.

Dinsdag 22 mei verzamelt Jong Oranje in Sassenheim voor de oefenstage in Zuid-Amerika. De ontmoeting met Bolivia vindt vrijdag 25 mei vanaf 16.00 uur (22.00 uur Nederlandse tijd) plaats in het Ramon Tahuchi Aguilera Stadium in Santa Cruz de la Sierra. Daarna reist de ploeg van Langeler naar Asunción voor het treffen met Paraguay. De ploegen spelen tegen elkaar op dinsdag 29 mei om 17.00 uur (23.00 uur Nederlandse tijd) in het Defensores Del Chano Stadion. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven