Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Art Langeler: 'Trip Zuid-Amerika vraagt strakke planning'

KNVB Media
KNVB Media
27 april 2018, 16:15

Art Langeler in gesprek met Ronald Koeman. - Foto: KNVB Media

We hebben afgesproken met de clubs, en met name de spelers, om op tijd te communiceren over de voorlopige lijst van spelers die mee kunnen gaan naar Zuid-Amerika. Daarom hebben we afgelopen week iedereen ingelicht hoe de zaken ervoor staan.

Voor de trip moeten spelers en staf gevaccineerd worden. Maar en er zijn nog meer bijzondere voorbereidingen nodig. Zo moet iedereen kunnen omgaan met onder andere de jetlag, temperaturen, medicijngebruik en eten. Dit vraagt een strakke planning. Vandaar dat we er al snel bij zijn.

Onzeker

Voor sommige spelers is het afwachten met welk team ze meegaan

In de voorlopige spelerslijst is een aantal zaken nog onzeker. Er zijn spelers die speelgerechtigd zijn voor Jong Oranje, maar ook al zijn uitgekomen (of interessant zijn) voor het Nederlands elftal. Nederland speelt ook in de tijd dat we in Zuid-Amerika zijn, maar heeft zijn selectie nog niet rond. Voor sommige spelers is het dus nog even afwachten met welk team ze meegaan in deze periode.

Daarnaast zijn er spelers die in het buitenland spelen. Omdat we buiten de internationale speelkalender gaan, zijn de clubs niet verplicht hun spelers af te staan. We zijn dus al vroeg bezig geweest om de clubs te vragen mee te werken. Gelukkig gaat dit in de meeste gevallen goed.

Prima signaal

Dit alles bij elkaar maakt het soms een lastige puzzel

Betrokken spelers willen zelf heel graag mee (prima signaal) en proberen dus zelf ook bij de trainer/technische leiding van hun club toestemming te krijgen. Helaas is er ook een aantal spelers dat terugkomt van een blessure. Het is de vraag of zij op tijd fit zijn. Dit alles bij elkaar maakt het soms een lastige puzzel. Maar het mooie is dat zonder uitzondering iedereen aangeeft heel graag mee te gaan, de clubs er enthousiast over zijn (ik kan het niet vaak genoeg zeggen) en we er naar uitkijken een goede leerzame trip te bewerkstelligen.

Wat we op dit moment urgent aan het doen zijn, is het aanstellen van een nieuwe coach van Jong Oranje voor de periode na mei 2018. Dit gebeurt uiteraard zeer zorgvuldig. De bondscoach, directeur top-voetbal, algemeen directeur en directeur voetbalontwikkeling (Ronald Koeman, Nico-Jan Hoogma, Eric Gudde en ik) hebben een plan uitgerold en we zijn goed onderweg.

Inwerken

In de meest ideale situatie gaat de nieuwe coach met Jong Oranje mee naar Zuid-Amerika. Zo kan ik hem inwerken, leert hij de staf en de spelers kennen en is er volop gelegenheid een goede start te maken richting september/oktober als de belangrijke kwalificatiewedstrijden voor de plaatsing voor het EK op de rol staan.

In de slipstream hiervan zijn we ook druk bezig met het invullen van de trainers/coach-posities van de andere nationale jeugdteams. Iets wat Nico-Jan Hoogma en ik samen voor onze rekening nemen. Het is gelukt om in de richting van fulltime coaches te gaan. We hebben hier ook budget voor vrijgemaakt. Hopelijk kunnen we over enkele weken aankondigen dat de teams gevuld zijn en we een complementaire staf hebben staan. Als hierover nieuws te melden is, is het direct te lezen op OnsOranje!

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen